ΓΣΕΕ: ποιός έκλεισε το μάτι σε ποιόν??

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRIS5Au8C-0LifqtjiTiyykiA5TIs5Els3L2iVyvAh7BQUk3R1F

 

Για όσους και όσες δεν το πρόσεξαν, άλλος έκλεισε το μάτι !!!

Στην παρακάτω ανακοίνωση της ΓΣΕΕ δείτε το τονισμένα στοιχεία, ενώ κάνει αναφορά για κλεισίματα ματιών, παρακάτω κλείνει ο Παναγόπουλος το μάτι στην κυβέρνηση πως «καθάρισε» και δεν θα απεργεί ο ιδιωτικός τομέας στις 5/10.

«Δύο χρόνια τώρα κυβέρνηση και τρόικα με μέτρα άνισα άδικα και κυρίως αναποτελεσματικά σπρώχνουν την οικονομία σ΄ολο και μεγαλύτερη ύφεση ,μας παίρνουν τους μισθούς ,μας παίρνουν τα δικαιώματα.

Τώρα αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή από τους εργαζόμενους να τους αφαιρέσουν το ύψιστο δικαίωμα ,το δικαίωμα στην εργασία. .Λένε κάποιοι: «μα υπάρχουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα γιατί να μην γίνουν με τις εφεδρείες απολύσεις και στο δημόσιο» ;

Τους απαντάμε:
Αν το κράτος κάνει απολύσεις κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις !

Δεν έχουμε κανένα άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τους αγώνες μας, με τη Γενική απεργία στις 19 του Οκτώβρη και με την 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ τον ευρύτερο δημόσιο και το στενό δημόσιο τομέα, την Τετάρτη στις 5 του Οκτώβρη.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές οι οποίες σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανέχεια χωρίς ταυτόχρονα να σώζουν τη χώρα, γιατί η χώρα είναι ο λαός της και ο λαός υποφέρει.»

http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=1665

Αυτές τις μέρες  αμολήθηκαν όλοι οι πρασινοφρουροί να αλλάξουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Ενδεικτικό είναι πως θα δουλέψουν τα περισσότερα μέσα μεταφοράς εκτός του τραμ, πλην μικρών στάσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα, κάτι καθάρματα όπως εκείνοι του υπουργείου οικονομικών κάνουν προσωπικά παζάρια με στελέχη της κυβέρνησης μπας και πάρουν κάτι κάτω από το τραπέζι. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ίδιες πρακτικές που ακολουθούνται 20 χρόνια τώρα εξακολουθούν να μαστίζουν το εργατικό κίνημα, γιατί απλά παράγονται από τους ίδιους ανθρώπους, τους κυβερνητικούς εγκάθετους του συνδικαλισμού.

Απλά είναι θέμα εντυπώσεων, μετά την εξαγγελία τέτοιων επώδυνων μέτρων να φανεί πως αντιδρούν λίγοι με μια μικρή κινητοποίηση, όπως αναμένεται η αυριανή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: