Απεργία στην «Αριάδνη» στο Ηράκλειο Κρήτης

Με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Παρασκευή απαντούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αριάδνη ΑΕΒΕ» στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία επιβάλλει μονομερώς εκ περιτροπής εργασία και στους 59 εργαζόμενους που απασχολεί.

Η επιχείρηση ήδη έχει προχωρήσει σε πάνω από 12 απολύσεις εργαζομένων που δε δέχονταν άδειες άνευ αποδοχών, μεταξύ αυτών και μελών της Σωματειακής Επιτροπής της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στην επιχείρηση εργάζονταν συνολικά 85 εργαζόμενοι έως το καλοκαίρι του 2011 εξυπηρετώντας ένα δίκτυο 150 μικρομεσαίων σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ο όμιλος «Αριάδνη» (ΑΕΒΕ και ΑΕ) αποτελούσε, και αποτελεί ακόμα, μια δυναμική παρουσία στον κλάδο του εμπορίου τροφίμων στην Κρήτη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι και το 2009 ο ετήσιος τζίρος έφτανε στα 69 εκατ. ευρώ για την ΑΕΒΕ και 100 εκατ. ευρώ για τα καταστήματα.

Η εκ περιτροπής εργασία, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της «ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕΒΕ», επιβλήθηκε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις. Μάλιστα, απροκάλυπτα παραδέχτηκε ότι ο σκοπός αυτής της απόφασης είναι να εξαναγκαστούν οι εργαζόμενοι σε παραίτηση – εφόσον δεν μπορούν να ζουν με αυτούς τους μισθούς – ώστε να μην αποζημιωθούν! Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα εργασίας που ανακοινώθηκε από την επιχείρηση και ισχύει από χτες (11/1/2012), προβλέπεται εργασία 2 μέρες τη βδομάδα για όλα τα τμήματα – με εξαίρεση τους προϊστάμενους που θα δουλεύουν 3 μέρες. Αυτό συνεπάγεται μισθούς 230 – 290 ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που οι μισθοί τους με το ζόρι φθάνουν – με πλήρη απασχόληση – τα 900 ευρώ!

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6635439&publDate=12/1/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: