Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο Χατζή, από εργαζόμενους

Η εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα καταστήματα στην Θεσσαλονίκη και 2 στην Αθήνα καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει εώς και 5 μισθούς,επιδόματα,δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.


Η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α.(και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το δημόσιο και τα ταμεία μας δεν έχουν λεφτά) και εργαζόμενους και δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφορετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντάς την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος και πάλι την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 και 500 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές.Ήδη η εταιρεία απασχολεί προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο.Επίσης αναγκάζει το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης,με ανοιχτή ημερομηνία,έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου,αφού για εμάς πλέον είναι θέμα επιβίωσης.Πολλοί από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας,κάποιοι άλλοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι που μεγαλώνουν παιδιά δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα.Έχουμε κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας.Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος σε όλα τα παραπάνω,απαξιώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας μη δίνοντας καμία σημασία σε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε χρησιμοποιήσει και συνεχίζει απρόσκοπα να καταπατάει όλους τους νόμους. Γι’αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοί μας στα Goody’s,στο Alter,στην Χαλυβουργική.
Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας γιατί έτσι και αλλιώς όλοι οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα : απολύσεις,εφεδρείες,απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία,κατάργηση των δικαιωμάτων μας,τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.Ήδη η κυβέρνηση,ΔΝΤ,ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού μισθού και του 13ου και 14ου μισθού,κατάργηση συμβάσεων,περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.
Γι’αυτό και εμείς ζητάμε :
-ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
-ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
-ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

http://chatzisrevolt.blogspot.com/

(αφορά το κατάστημα που βρίσκεται στη Θεμιστοκλή Σοφούλη 73, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης)

UPDATE :   » Εμείς οι εργαζόμενοι του ζαχαροπλαστείου Χατζή είμαστε 5 μήνες απλήρωτοι (συν δώρα και επιδόματα). Έχουμε προβεί σε επίσχεση εργασίας, έχουμε πάρει ασφαλιστικά μέτρα και περιφρουρούμε το κατάστημα της καλαμαρίας (Σοφούλη 73) γιατι ο εργοδότης έχει ήδη κλείσει καταστήματα καθώς και το εργοστάσιο. επίσης έχει ήδη ιδρύσει νέα εταιρεία (γιατί άραγε;).
Ο εργοδότης αντί να μας δώσει τα δεδουλευμένα μας, μας κοροϊδέυει και επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει. Έχει φωνάξει την αστυνομία και μιλάει με τον εισαγγελέα επιχειρώντας τη δίωξή μας.
Μερικές πληροφορίες για τον εργοδότη μας:
1) Μας έβαλε να πληρώσουμε 7000 ευρώ από την τσέπη μας για την ληστεία που έγινε πριν 2 χρόνια.
2) Παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματά μας
3) Μας βάζει να πληρώνουμε απο την τσέπη μας ελλειματα και λάθη ενώ κρατάει τυχόν πλεονάσματα.
4) Δουλεύουμε απλήρωτοι 12ωρα     κ.α.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗ 73.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗ»

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1370457

One Trackback to “Κατάληψη σε ζαχαροπλαστείο Χατζή, από εργαζόμενους”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: