Αθώωση αγωνιστών στη Χαλκίδα σήμερα, ελεύθερος ο Βασίλης Στεργίου

Με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για όλα τα αδικήματα. Αλλη μια σκευωρία των μπάτσων κατέρρευσε.Aναμένεται απόφαση από το δικαστήριο επί του αιτήματος του Βασίλη Στεργίου να αποζημιωθεί για την εξάμηνη προφυλάκισή του.

Από επιστολή του Βασίλη παλιότερα:

Στις  11 Οκτώβρη καλούμαι να δικαστώ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας μαζί με άλλους 11 συγκατηγορούμενους μου καθώς κατηγορούμαστε για συμμετοχή στις συγκρούσεις που συνόδευσαν το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάρτη 2007.Η τροποποίηση του άρθρου 16 από την  πλευρά του κράτους έφερε στον δρόμο όχι μόνο χιλιάδες φοιτητές αλλά και χιλιάδες αλληλέγγυους από διάφορα κοινωνικά κομμάτια. Επέλεξα και εκείνη την μέρα να βρεθώ στον δρόμο δίπλα σε εκείνους που αγωνίζονται, θεωρώντας ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ξεκομμένοι ο ένας από τον άλλο, αλλά αλληλένδετοι και συνεχιζόμενοι μέσα στον χρόνο.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το κτίριο της βουλής, ένα χώρο πολιτικά στοχοποιημένο από τους διαδηλωτές, ξεσπούν άγριες συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ για τουλάχιστον δύο ώρες .Με το πέρας των συγκρούσεων η αστυνομία επιτίθεται βίαια στο πρώτο μπλοκ των διαδηλωτών που επιχειρεί να συνεχίσει την διαδήλωση. Γίνονται δεκάδες προσαγωγές και 61 από αυτές  μετατρέπονται σε συλλήψεις, ανάμεσα τους και εγώ, κατηγορούμενος για 4 κακουργήματα και αρκετά πλημμελήματα. Από όλους τους συλληφθέντες είμαι ο μόνος που προφυλακίζομαι, γεγονός που δεν μου δημιουργεί καμιά έκπληξη καθώς γνωρίζω από την χρόνια συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες την ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσει η δικαστική και αστυνομική εξουσία σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στα αντιανθρώπινα σχέδια τους.

Και από άνθρωπο που παρακολούθησε τη δίκη:

Εντυπωμένα πολύ καλά στη μνήμη μας οι συμπεριφορές των ματάδων μάρτυρων κατηγορίας, μέσα και έξω από την αίθουσα του μικρού κτιριακού συγκροτήματος των δικαστηρίων Χαλκίδας. Οι καταθέσεις τους γεμάτες με ψέμματα και υποκρισία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία φράση ενός ματά στο χώρο όπου περίμεναν για να μπουν στην αίθουσα. Κάποιος από αυτούς είπε:»πάμε τώρα για το θέατρο»! με χαιρέκακα γέλια αναμεταξύ τους! Μετά από λίγο μπαίνει μέσα και καταθέτει τα ψέμματά του και άλλες λέξεις δεν ήξερε να πει εκτός από:»δεν θυμάμαι….εεε…δεν θυμάμαι»! Περιεκτικότατα αυτά που έλεγε!

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1372218

(στο ίδιο μέσο μπορείτε να δείτε ανταποκρίσεις από τη δίκη που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο και τελείωσε σήμερα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: