Βόλος: Πέτυχαν την αναβολή διαγωνισμού ανάδειξης εργολάβου για τις διακοπές του ρεύματος

Το μήνυμα ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και θα αντισταθούν σε όποιον τολμήσει να προχωρήσει στην διακοπή του ρεύματος , μετέφεραν σήμερα (Παρασκευή 27 Ιανουαρίου) φορείς της Μαγνησίας που πραγματοποίησαν μια μεγάλη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο Βόλο.
Προχώρησαν στο κλείσιμο των ταμείων και πέτυχαν μετά από συζήτηση με τον διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος να μην γίνει σήμερα το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου που θα διέκοπτε το ρεύμα σε όσους οφείλουν στη ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων κι αυτοί που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
Επίσης έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα το δρόμο έξω από τη ΔΕΗ ενώ πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο του Βόλου φωνάζοντας συνθήματα να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ. Στη σημερινή κινητοποίηση στις 12 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ συμμετείχαν η ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κίνημα «Δεν πληρώνω», σωματεία εργαζομένων και κάτοικοι από διαφόρων συνοικιών. Έξω από τη ΔΕΗ ανήρτησαν πανό και μαύρες σημαίες και καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώσουν στο χαράτσι. Στη συνέχεια ανάγκασαν τους υπαλλήλους να κατεβάσουν τα ρολά στα δύο ταμεία της επιχείρησης και αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε το διευθυντή του υποκαταστήματος Παν. Παπακωνσταντίνου.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος του ζήτησε να μην ανατεθεί εργολαβία για τις διακοπές ρεύματος στους οφειλές του χαρατσιού με τον κ. Παπακωνσταντίνου να του απαντά ότι η εργολαβία είναι τυπική κι αφορά όλους τους οφειλέτες χωρίς να κάνει διαχωρισμούς. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κ. Λαγός του είπε ότι η ΔΕΗ και οι εργολάβοι της θα βρουν απέναντι όλους τους πολίτες επισημαίνοντας ότι το τέλος ακινήτων θα έπρεπε να τον εισπράττει η εφορία κι όχι η ΔΕΗ. Ο κ. Παπαδημόπουλος του ζήτησε να παραιτηθεί ως ένδειξη καλής θέλησης εφόσον ισχυρίζεται ότι συμφωνεί με το άδικο του μέτρου, ως πολίτης αυτής της χώρας, για να λάβει την απάντηση ότι αυτά δεν γίνονται κι ότι είναι υπάλληλος που δέχεται εντολές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: