Πορεία στο Βόλο για τους απεργούς της «Χαλυβουργίας»

Πραγματοποιήθηκε, λήγοντας γύρω στις 3 και μιση η πορεία αλληλεγγύης για τους απεργούς του Ασπρόπυργου, που διοργανώθηκε από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», από τα μέλη των Ανοιχτών Συνελεύσεων Μαγνησίας «Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους», φοιτητές, μαθητές αλλά και μέλη αντίστοιχων λαϊκών συνελεύσεων της Αθήνας που ήρθαν σήμερα στο Βόλο για να εκδηλώσουν και αυτοί με την σειρά τους την συμπαράσταση τους στου απεργούς του Ασπρόπυργου.Η συγκέντρωση αλληλεγγύης είχε προγραμματιστεί για τις 12 και μισή το μεσημέρι στη πλατεία Ελευθερίας, ενώ η πορεία ξεκίνησε από το σημείο εκείνο γύρω στις 2 παρατέταρτο  το μεσημέρι.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους διασχίζοντας την οδό Γαλλίας και δια μέσου της οδού Σπυρίδη έφτασαν στην Δημητριάδος.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους Δημητριάδος και Ιάσονος, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης για τους απεργούς του Ασπρόπυργου αλλά και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα που στόχο είχαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο ενάντια στα χαράτσια.

Χαρακτηριστικό της σημερινής ειρηνικής πορείας, ήταν η ασφυκτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, η οποία προκάλεσε πάμπολλα ερωτηματικά καθώς ποτέ ξανά σε παρόμοιες πορείες η αστυνομική παρουσία δεν ήταν τόσο έντονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και αυτή την ώρα ο Βόλος παραμένει μια αστυνομοκρατούμενη πόλη καθώς τόσο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όσο και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ, ενώ μοτοσικλέτες με αστυνομικούς παρατηρεί κανείς σε κάθε στενό της πόλης.

Επίσης, κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται και έξω από τη Χαλυβουργία Βόλου, ενώ 6-7 μοτοσικλέτες με αστυνομικούς βρίσκονται επίσης έξω από το κλειστό πολιτικό γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση.

www: e-volos.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: