Σταματάνε να δέχονται κρατούμενους οι φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας

Οπως αναφέρεται στις σχετικές επιστολές των διευθυντών των δύο φυλακών, δεν υπάρχει πλέον χώρος για άλλους κρατούμενους και  οι πύλες σε Κορυδαλλό και Χαλκίδα θα μείνουν κλειστές.

Αυτή η απόφαση δημιουργεί πρόβλημα στα επιμέρους Αστυνομικά τμήματα τόσο της Αθήνας, όσο και της Χαλκίδας, αλλά και στο Μεταγωγών, καθώς οι κρατούμενοι θα υποχρεώνονται να παραμένουν στοιβαγμένοι σε αυτά. Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στα δικαστήρια, καθώς δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν οι μεταγωγές.

«Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους», τονίζει ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού σε σχετικό έγγραφό του.

«Πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να ‘εκραγεί’ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε, όπως, αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω, να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα κατάστημα κράτησης». αναφέρει στην επιστολή του ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας.

«Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε», σημειώνει ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.

Επίσης, στις φυλακές Κορυδαλλού ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στις 2.320, ενώ η χωρητικότητά τους είναι για 800 άτομα.
http://tvxs.gr/news/ellada/loyketo-stis-asfyktika-gemates-fylakes-korydalloy-kai-xalkidas?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: