Συνεχίζεται η αντίσταση των κατοίκων στην Ευκαρπία

Σήμερα όπως και κάθε μέρα από πολύ νωρίς το πρωί πάνω από 100 κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον χώρο προκειμένου να σταματήσουν κάθε πιθανή εργασία.Το ραντεβού τους είναι πλέον κάθε μέρα στις 7: 30 το πρωί στο τέρμα του λεωφορείου 38 όπου αναχωρούν όλοι μαζί για το χώρο της κατασκευής του ΣΜΑ.

Η οργάνωση τους είναι υποδειγματική. Αν συμβεί οτιδήποτε (ΜΑΤ, κίνηση από τον εργολάβο), έχουν ήδη συνεννοηθεί να ειδοποιήσουν με τηλέφωνα και ντουντούκες όλους τους κατοίκους της περιοχής. Έχουν ανάψει βαρέλια με φωτιά και έχουν κανονίσει τις βάρδιες παραμονής τους στο χώρο.

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως  ανεξάρτητα από την εκδίκαση της απόφασης της προσφυγής του πρώην δήμου Ευκαρπίας κατά του ΣΜΑ στο ΣΤΕ, η στάση τους θα συνεχίσει να είναι πολύ δυναμική, ζητώντας  αλλαγή χωροθέτησης του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, ισοκατανομή των απορριμμάτων στους Σ.Μ.Α. και καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις τους θα ενισχυθούν με επιπλέον δράσεις. Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, θα κάνουν κατάληψη του περιφερειακού δρόμου στο ύψος της Ευκαρπίας σε ώρα που θα ανακοινωθεί ενώ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου,  στις 19:30 ,  στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γενική συνέλευση του δικτύου.

http://www.alterthess.gr/content/sma-eykarpias-synexizoyn-tin-katalipsi-oi-katoikoi

(οι κάτοικοι αντιδρούν στη χωροθέτηση   δίπλα από τα σπίτια τους και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ-που θελει να παίρνει εύκολα καύσιμη ύλη από τα σκουπίδια- ενώ ο δήμος έχει διαθέσει έκταση περίπου 3 χιλιόμετρα μακρύτερα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: