Νέα 48ωρη απεργία στην Intrakom Defense

Ηχηρό χαστούκι στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Intracom Defense», που αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση τη συνέχιση του αγώνα τους ενάντια στην εκ περιτροπής 4ήμερη εργασία με νέα 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, οι οποίοι ήδη διανύουν πλέον την τρίτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ευθέως ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) κάλεσε τους εργαζόμενους να εξουσιοδοτήσουν το προεδρείο «να ανοίξει τη διαπραγμάτευση» με την εργοδοσία ζητώντας «αναστολή», όπως είπε, για 24 ώρες των κινητοποιήσεων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μετά από δυο βδομάδες κινητοποιήσεων στην εργοδοσία την ευκαιρία «να συζητήσουμε», γιατί αυτή η κατάσταση υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για την επιχείρηση. Η τοποθέτησή του αποδοκιμάστηκε έντονα από αρκετούς εργαζόμενους.

 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγαν εργαζόμενοι στη συνέλευση: «Με σκυμμένο το κεφάλι θα πάμε πάνω;», «να πάμε πάνω αλλά με απόφαση για απεργία». Χαρακτηριστική επίσης είναι η τοποθέτηση εργαζόμενου που μεταξύ άλλων είπε: «Θεωρούσα τις πρώτες μέρες των απεργιών ότι πέταγα λεφτά. Δεν πίστευα στην αρχή του αγώνα αλλά πλέον βλέπω ότι πλησιάζουμε στο στόχο».

Στο τέλος της συνέλευσης ο πρόεδρος του σωματείου δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι «σέρνεται ο κόσμος σε λάθος μεγάλο» και ότι δε συμφωνεί με την ψηφοφορία, δηλαδή με την πρόταση για κλιμάκωση με νέα απεργία. Μετά τη συνέλευση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της επιχείρησης, ο οποίος έθεσε το δίλημμα ή 4ήμερο, ή να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι συμφωνία όπως στον ΟΤΕ (!) και συγκεκριμένα 35ωρο, 5νθήμερο με μείωση των αποδοχών κατά 13,5%. Μετά από αυτά και αντί οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να «βρουν τρύπα να κρυφτούν», οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ και ένας συνδικαλιστής εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Γένοβα» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου, ανέτρεψαν απόφαση του ΔΣ της προηγούμενης βδομάδας για Γενική Συνέλευση σήμερα σε όλο τον όμιλο με πρόταση για απεργία!…

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6666413&publDate=31/1/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: