Το «κούρεμα» αφορά και απολυμένους της Ολυμπιακής !!!

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λαφαζάνης προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, εξετάζει να συμπεριλάβει στη διαδικασία του PSI (Private Sector Involvement) και τα ομόλογα ειδικού τύπου που δόθηκαν σε εργαζόμενους αντί αποζημίωσης απόλυσης σύμφωνα με το Ν.3871/2010 (άρθρο 49 παρ. 4).

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά τους εργαζόμενους του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ο.Α), τους οποίους αφού τους απέλυσαν, χωρίς άμεση καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, τους έδωσαν αντ αυτής, ειδικού τύπου ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Λαφαζάνης ερωτά τους υπουργούς αν σκοπεύουν να αποκλείσουν κάθε σκέψη για να εντάξουν στη διαδικασία του -έτσι κι αλλιώς απαράδεκτου- PSI, τα ομόλογα ειδικού τύπου, που δόθηκαν αντί αποζημίωσης απόλυσης στους εργαζόμενους του ομίλου της πρώην Ο.Α , επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης θα ισοδυναμούσε με κάτι παραπάνω από ληστεία .

taxalia.blogspot.com

(για την ιστορία, όσοι από την τότε κρατική «Ολυμπιακή» απολύθηκαν, αντί αποζημίωσης πήραν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που με το κούρεμα χάνουν το 60% της αξίας τους)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: