Δώσανε παράταση για τα χαράτσια, αφού δεν τους βγαίνουν τα νούμερα

Τροπολογία «ανάσα» για το χαράτσι στα ακίνητα, που θα αυξάνει την προθεσμία πληρωμής στις 120 από 80 μέρες, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό επειδή για 500.000 καταναλωτές οι λογαριασμοί τους έληξαν και είναι αντιμέτωποι με την ποινή της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

(το άρθρο όμως λέει περισσότερα)
Πηγές αναφέρουν ότι περισσότεροι από 500.000 έχουν περάσει και το όριο των 80 ημερών για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα και βάσει του νόμου να πρέπει να αποκοπεί η παροχή ηλεκτροδότησής τους.
Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πως από τις 10 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, έως και τον Ιανουάριο έχουν αποσταλεί 11.300.000 λογαριασμοί, εκ των οποίων πληρώθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια.
Για 1.680.000 έχει περάσει η προθεσμία των 25 ημερών – ισχύει μόνο για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός έδωσε αμέσως εντολή για την προετοιμασία τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται για τρίτη φορά παράταση στην προθεσμία πληρωμής. Συγκεκριμένα θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο στις 120 μέρες.

(άρα αναμένεται να είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θα είναι απλήρωτοι μετά από 80 ημέρες)
Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και καλεί τους τεχνικούς της Επιχείρησης να μην ενδώσουν σε πιέσεις για την εκτέλεση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχούς και ανέργους.
Επιπλέον εξέδωσε και… οδηγίες προς όσους έρθουν αντιμέτωποι με την αποκοπή της παροχής τους.
Πιο συγκεκριμένα καλεί όσους ειδοποιηθούν για τη διακοπή ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήμων και οργανώσεων. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ συνιστά και τρόπους περιφρούρησης των πολιτών στους οποίους πρόκειται να διακοπεί η ηλεκτροδότηση:
«Φτιάξτε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού κι ανέργου».
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο που, παρά την προαναφερόμενη προσπάθεια, τελικά κοπεί το ρεύμα:
«Ειδοποιήστε – ενημερώστε τα στελέχη μας στην πόλη μας, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τους κοινωνικούς φορείς».
http://prezatv.blogspot.com/2012/02/500000_03.html

Ο κόσμος ακόμη αντιδρά !

Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια και στην πολιτική των νέων μνημονίων της φτώχειας και της ανεργίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2-2 στα Χανιά.
Ίσως και πάνω από 500 άτομα διαδήλωσαν μαχητικά στους δρόμους της πόλης απαντώντας συγκροτημένα και αποφασιστικά και σε πρόκληση παρακρατικών – αστυνομίας που όπως φάνηκε φιλοδοξούσαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Συγκέντρωση – Ενημέρωση του δήμου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ έχει συσπειρώσει σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν ήδη και συνεχίζουν να αρνούνται να το πληρώσουν παρά τον εκφοβισμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Στο δήμο μας δεν το πλήρωσαν περισσότερες από 1.200 οικογένειες.

Η κυβέρνηση, που κάτω από την πίεση του αγώνα ενάντια στο χαράτσι αναγκάστηκε να εξαιρέσει τις «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες και επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι με περισσότερες δόσεις για τους υπόλοιπους, δυναμώνει τους εκβιασμούς και τις απειλές της για διακοπές ρεύματος και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Είναι λοιπόν ανάγκη να δυναμώσουμε και να κάνουμε πιο αποτελεσματική την αντίστασή μας με κάθε τρόπο:

α. Να αρνηθούμε ακόμα περισσότεροι να πληρώσουμε. Όσο περισσότεροι δεν πληρώσουμε τόσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.

β. Να εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο.

γ. Να οργανωθούμε και να συμμετέχουμε σε εθελοντικές ομάδες για να μην επιτρέψουμε καμιά διακοπή ρεύματος.

δ. Να συντονίσουμε τον αγώνα μας με όλη τη χώρα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και όσους την εφαρμόζουν.
Συμπολίτισσες συμπολίτες

Με ζητούμενο αυτήν ακριβώς την αποτελεσματικότερη αντίσταση ο δήμος μας σας καλεί σε συγκέντρωση-ενημέρωση το Σάββατο 11/2/12- 6.30μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μέλη της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. έκαναν κινητοποίηση στη ΔΕΗ Σαλαμίνας την Πέμπτη 2/2 στις 9 το πρωί. Εγινε ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους μη πληρωμής του ποσού που αντιστοιχεί στο χαράτσι και μοιράστηκε έντυπο υλικό.
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ένα πρωτότυπο τρόπο για να καλέσει τους πολίτες να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική και να ταχθούν κατά της πληρωμής του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ βρήκε η Επιτροπή Ιεράπετρας των Αλληλέγγυων Πολιτών νομού Λασιθίου!

Με ηχητικά σποτάκια μέσω των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, σε μορφή μαντινάδων του μαντιναδολόγου «Νήσπιτα», καλεί  τους πολίτες να αντισταθούν. Ένας πραγματικά πρωτότυπος τρόπος αφύπνισης των πολιτών!
http://antipaloi.blogspot.com/2012/02/blog-post_5329.html  (εδω υπάρχουν και ηχητικά αποσπάσματα)

Μετά το κάλεσμα της Συνέλευσης μας την Τετάρτη 1 Φλεβάρη εκατοντάδες κάτοικοι των γειτονιών μας συγκεντρωθήκαμε στη ΔΕΗ Παγκρατίου απαιτώντας τα αυτονόητα: την άμεση αποπληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι και την ενεργοποίηση των διακανονισμών.

Παρά την αρχική αρνητική στάση της Υποδιευθύντριας του υποκαταστήματος αντιμετωπίσαμε συλλογικά τους εκβιασμούς, τις απειλές και την κοροϊδία τους.

Με τη μαζική, ανυποχώρητη και αποφασιστική στάση μας καταφέραμε κάτι σημαντικό: την δυνατότητα αποπληρωμής της αξίας του ρεύματος χωρίς το χαράτσι και χωρίς καμιά περαιτέρω δέσμευση από πλευράς του καταναλωτή. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής μας, δεκάδες  κάτοικοι πλήρωσαν μόνο την αξία του ρεύματος!

Σπάσαμε στην πράξη τον εκβιασμό του χαρατσιού και την κοροϊδία του να τρέχουμε στις τράπεζες και τα ΑΤΜ.

Πρόκειται για μια κατάκτηση που οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε άμεσα στην πολυκατοικία μας, στην γειτονιά μας, στις ουρές της ΔΕΗ. Αυτός είναι και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να την περιφρουρήσουμε. Συλλογικά, ενεργά, αποφασιστικά! Παρόλα αυτά, αναμένουμε έγγραφη εγκύκλιο από τη διευθύντρια της Αθήνας που να ενημερώνει για την παραπάνω δυνατότητα.

Όσο αφορά τους διακανονισμούς, μπροστά μας ξεδιπλώθηκε η κοροϊδία. Εδώ και 6 μήνες το γραφείο διακανονισμών έκλεισε και ο κόσμος παραπέμπεται στο υποκατάστημα της οδού Αριστείδου ενώ διακανονισμοί γίνονται αφού πρώτα αποπληρωθεί το χαράτσι. Επιφυλασσόμαστε.

ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

http://syneleysikatoikwnvkp.squat.gr/

Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή, μετά την αποτυχία είσπραξης του χαρατσιού από τη ΔΕΗ. Στην τροπολογία προβλέπεται  η μεταφορά του ανείσπρακτου χαρατσιού στην εφορία για αναγκαστική είσπραξη μετά από 4 μήνες προθεσμία για είσπραξή του μέσω της ΔΕΗ, 2μηνη προθεσμία για ενστάσεις στο ΥΠΟΙΚ, μετά την κοινοποίηση τυχόν αρνητικής απόφασης του εφόρου για εξαίρεση, κ.α.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αναδιπλώνεται συνεχώς οι 40 μέρες έγιναν 80 και τώρα πάνε στις 120 για προθεσμία.
H σχετική τροπολογία δεν έχει ακόμα (2/2/2012) αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής.

ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Τριμελής επιτροπή που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών θα επιλύει τις διαφορές φορολογουμένων με τους Εφόρους, στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι ζητούν εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων και απορρίπτεται. Η διαδικασία προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και καθορίζει δίμηνη προθεσμία για ενστάσεις στο ΥΠΟΙΚ μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Εφόρου.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Η εν λόγω τροπολογία περιγράφει τη διαδικασία τόσο για τις εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων όσο και για την ενεργοποίηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από τις εφορίες.

Όσον αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, θα ενεργοποιούνται για τους φορολογούμενους οι οποίοι δεν θα εξοφλούν εντός τεσσάρων μηνών από τη λήξη προθεσμίας πληρωμής τις δόσεις του τέλους ακινήτων.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Με την τροπολογία προβλέπεται ακόμη απαλλαγή του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων από το τέλος, εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από επτά δωμάτια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: