Δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί αποφάσισαν κινητοποιήσεις σε κοινή σύσκεψη

Απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πολλές κοινές δράσεις κατά των νέων μέτρων που επιβάλλει η τρόικα για το άνοιγμα επαγγελμάτων αποφάσισαν, χθες, σε κοινή συνεδρίαση δικηγόροι, ιατροί και μηχανικοί.
Παράλληλα, κάλεσαν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα γερμανικά προϊόντα «ως ελάχιστη, συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία».

Οι δικηγόροι κατεβαίνουν αύριο σε πανελλαδική αποχή, ενώ συνεδριάζει η Ολομέλεια για περαιτέρω κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την προσεχή εβδομάδα.
Στην κοινή συνεδρίαση με τη Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων, ο πρόεδρος ΤΕΕ επεσήμανε την έλλειψη σχεδίου για τη διάσωση της χώρας, την ανάγκη ανάπτυξης δράσεων για αντίσταση στη λαίλαπα, τονίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για όσους εμφανίζουν τις δεσμεύσεις της χώρας, ρυθμίσεις υπαγορευμένες από συμφέροντα. Χαρακτήρισε τα μέτρα λογιστικού τύπου, ζήτησε να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις που έλεγαν ότι θα ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα.
Προειδοποίησε για την πτώση της οικοδομής κατά 50% από πέρσι, ενώ αυξάνονται τα δομικά υλικά, γεγονός που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση και την ανυπαρξία κρατικού ελέγχου.

Ο Ιω. Αδαμόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα της τρόικας προσβάλλουν συνταγματικούς θεσμούς και τη Δημοκρατία μας, μιλώντας για συνεχείς αξιώσεις -υπό την απειλή μη εκταμίευσης κάποιας δόσης- που δοκιμάζουν τις οικονομικές αντοχές και τα όρια ανοχής των ελεύθερων πολιτών. Ζήτησε να κληθούν για ενημέρωση στα γραφεία ΔΣΑ οι βουλευτές που έχουν την ιδιότητα δικηγόρου, ιατρού, μηχανικού.
Ο Γ. Πατούλης προειδοποίησε ότι πολλοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν, καθώς τα Ταμεία θα καταρρεύσουν, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος μαστίζεται αφού 25% των ιατρών είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι. Πρόσθεσε ότι με απαράδεκτες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις ακόμα και ο μπακάλης μπορεί να ανοίξει ιατρείο.

http://prezatv.blogspot.com/2012/02/blog-post_869.html#more

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: