2η αναβολή της δίκης του δημοσιογράφου Λιόντου που παραπέμθηκε με κατασκευασμένο κατηγορητήριο

Θρασύδειλοι, όπως πάντοτε, οι δυο μπάτσοι της ΔΙΑΣ που υπέβαλαν μήνυση κατά του συντρόφου Γεράσιμου Λιόντου, δεν εμφανίστηκαν και σήμερα στο δικαστήριο. Ετσι, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 20 Φλεβάρη.

Την απουσία των μπάτσων την περιμέναμε, καθώς δεν ήρθαν ούτε την πρώτη φορά, την περασμένη Δευτέρα. Προφανώς, οι ανώτεροί τους είδαν το θόρυβο που ξέσπασε, άκουσαν το ηχητικό ντοκουμέντο της ντροπής (που δεν δικαιώνει μόνο τον σύντροφό μας από τις ψεύτικες κατηγορίες που του προσήψαν, αλλά αποκαλύπτει και την προκλητική, ρατσιστική-φασιστική συμπεριφορά των μπάτσων) και τους είπαν να κρυφτούν μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

Στο μεταξύ, σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός βλακώδους παιχνιδιού σπασίματος νεύρων από τη μεριά της Εισαγγελίας. Βλέποντας μια αίθουσα γεμάτη από Ελληνες και μετανάστες αλληλέγγυους, «έκρυψαν» τη δικογραφία. Γύρω στις 10:30 τελείωσε η εκδίκαση των υποθέσεων του πινάκιου, στο οποίο δεν είχε προστεθεί η υπόθεση του σ. Λιόντου. Η πρόεδρος ενημερώθηκε και ανακοίνωσε διακοπή μέχρι τις 12:30. Στις 12:30 διεκπεραίωσε κάποια αυτόφωρα και ανακοίνωσε νέα διακοπή για τις 13:30, προκειμένου να… βρεθεί η δικογραφία!

Τελικά, γύρω στις 14:00 εκφωνήθηκε η υπόθεση και οι μπάτσοι μάρτυρες κατηγορίας ήταν απόντες. Η πρόεδρος ρώτησε τον σ. Λιόντο αν θέλει να προχωρήσει η υπόθεση κι αυτός της απάντησε αρνητικά. Αυτοί οι κύριοι, είπε, όταν κατασκευάζουν κατηγορίες, να έχουν το θάρρος να έρθουν να καταθέσουν. Να μην κρύβονται. Επειδή ο σ. Λιόντος εξέφρασε ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία του για την ταλαιπωρία που υπέστη τόσος κόσμος, περιμένοντας από το πρωί μια δικογραφία που τουλάχιστον το πρωί βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο (ο ίδιος είχε πάρει κάποιο αντίγραφο), και έριξε την ευθύνη στην Εισαγγελία, ενοχλήθηκε η εισαγγελέας της έδρας. Προσπάθησε, με ξινισμένο ύφος, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όμως πήρε αυστηρότατες απαντήσεις από τον σ. Λιόντο και από τον σ. Γιώτη που παρενέβη από το ακροατήριο, χωρίς η πρόεδρος να κάνει παρατήρηση σε κανέναν από τους δύο. Μάλλον καταλαβαίνοντας τι έχει γίνει, είπε δυο φορές χαμογελαστή «καλό σας μεσημέρι», χωρίς να υιοθετήσει τις δικαιολογίες που ανεπιτυχώς προσπαθούσε να αρθρώσει η εισαγγελέας.

Δεκάδες αλληλέγγυοι, Ελληνες και μετανάστες, περίμεναν υπομονετικά όλες αυτές τις ώρες. Κι όταν κάποια στιγμή η πρόεδρος ρώτησε απορημένη για ποιο λόγο περιμένει τόσος κόσμος, αφού δεν υπάρχει καμιά υπόθεση, αρκετοί από το ακροατήριο απάντησαν: «Γεράσιμος Λιόντος». «Βλέπω ότι είναι πολύ δημοφιλής ο κύριος Γεράσιμος», σχολίασε η πρόεδρος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους δεκάδες μετανάστες που ήρθαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Κάποιοι ήρθαν γι’ αυτό το λόγο από τις Καλύβες και τα Χανιά.

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=15861&pos=4&cat_id=48

Σχολιάστε