Ο ψυχοπαθής υπουργός συγχωνεύει νοσοκομεία

Σε νέες συγχωνεύσεις των υπηρεσιών δημόσιων νοσοκομείων καθώς και στη διασύνδεση του «Ωνάσειου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) με το «Αττικό» Νοσοκομείο – που παραπέμπει σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Υγείας – προχώρησε η τρικομματική κυβέρνηση, υλοποιώντας παλιότερα σχέδια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με δύο αποφάσεις, που θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εγκρίνει τη συνεργασία ανάμεσα σε εννέα δημόσια νοσοκομεία και του ΩΚΚ και του «Αττικού» Νοσοκομείου. Η συνεργασία, μεταξύ των άλλων, θα αφορά τη διάθεση εξοπλισμού έρευνας του κάθε νοσοκομείου προς το άλλο, ενώ για τη νοσηλεία και την περίθαλψη των ασθενών προβλέπει, ότι θα γίνονται αλληλοπαραπομπές ασθενών που θα μεταφέρονται μέσω του ΕΚΑΒ.

Η συνεργασία αυτή παραπέμπει σε ευθεία συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς το ΩΚΚ είναι ΝΠΙΔ, και έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για αυτή τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο.

Τα δημόσια νοσοκομεία για τα οποία θα ισχύσει η ιδιότυπη συγχώνευση είναι: «Αγιος Σάββας» – «Ελπίς», «Αγία Ολγα» – «Αγιοι Ανάργυροι», «Μεταξά» – «Τζάνειο», «Θεραπευτήριο Λέρου» – Νοσοκομείο Ρόδου, Νοσοκομείο Καστοριάς – Νοσοκομείο Γρεβενών, Νοσοκομείο Κομοτηνής – Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Νοσοκομείο Τρικάλων – Νοσοκομείο Καρδίτσας, Πανεπιστημιακό Ρίου – «Καραμανδάνειο», και Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Νοσοκομείο Χανίων.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6686245&publDate=10/2/2012

Είναι αναμενόμενο πως η επόμενη κίνηση θα είναι η κατάργηση των μισών από αυτά και η απώλεια θέσεων εργασίας, σε ένα τομέα υποστελεχωμένο επί πολλά χρόνια. Ηδη στο υπουργείο υπάρχει κατάληψη από εργαζόμενους στην ψυχική υγεία καθώς στον τομέα δόθηκαν τα μισά χρήματα από πέρυσι. Μόνο ένας ψυχοπαθής θα πετσόκοβε έτσι ένα ολόκληρο σύστημα υγείας !!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: