Πρωτότυπη μέθοδος τρομοκρατίας, έβαλαν εργαζόμενους να ψηφίσουν πως δεν θέλουν το ΠΑΜΕ

 

Οι υπογράφοντες το κείμενο,  δηλώνουν ότι δεν τους εκπροσωπούν οι τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ – αυτό, δηλαδή, που απαίτησαν από τους εργαζόμενους οι αδελφοί Σαράντη, ζητώντας να υπογράψουν σε ένα χαρτί «δήλωση αποκήρυξης» των συγκεκριμένων συνδικαλιστών

 

«Τρομαγμένοι από την επιτυχία της 48ωρης απεργίας – σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ – οι εργοδότες της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», αφού δεν κατάφεραν ούτε με τους εκφοβισμούς των εργαζομένων, ούτε με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έφεραν από την «ΤΥΡΑΣ», ούτε με την αστυνομία να τη σπάσουν, επιστρατεύουν τώρα άλλες, γκανγκστερικές μέθοδες εκβιασμού των εργαζομένων, προσπαθώντας να τους στρέψουν εναντίον του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και του ΕΚΝΛ, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να τσακίζουν μισθούς και ωράρια. Θα σπάσουν ξανά τα μούτρα τους και τώρα και στο μέλλον. Το άδικο θα τους πνίξει. Παρ’ όλες τις εκβιαστικές μεθόδους, συγκέντρωσαν 69 από τους 125 που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 56 εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό τους».

…πλειοψηφία των εργαζομένων, που δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν αυτές τις μειώσεις  παρά την τρομοκρατία που υφίστανται, συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και ομόφωνα εξουσιοδότησαν το Συνδικάτο, την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο να αποφασίσουν κινητοποιήσεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Αυτές οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις είχαν ανακοινωθεί στην εταιρεία εδώ και πολύ καιρό – με εξαίρεση την ημερομηνία – αλλά οι συγκεκριμένοι εργοδότες δεν έχουν συνηθίσει να συνομιλούν με συνδικάτα που δεν είναι του χεριού τους».

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6686216&publDate=10/2/2012#!prettyPhoto

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: