Συνεχίζεται αμείωτο το ρουφιανοπογκρόμ εναντίον όλων !

Συλλήψεις ακτιβιστών έξω από τη Γερμανική πρεσβεία, αποκλεισμός

δημοσιογράφου της ΝΕΤ στο σπίτι του και τα μεσα μαζικής προπαγάνδας συνεχίζουν την παραπληροφόρηση……

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η διαμαρτυρία Γερμανών ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν κα δημοσιογράφοι, έξω από το κτίριο της Γερμανικής Πρεσβείας στο Κολωνάκι. Η διαμαρτυρία στρεφόταν κατά της γερμανικής κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις, ύστερα από τις υποδείξεις της Γερμανικής Πρεσβείας. Στο… μπάχαλο που επικράτησε την ώρα των συλλήψεων προπηλακίσθηκαν ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Δημήτρης Τρίμης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς και οι Γιώργος Σαββίδης, Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ., Γιώργος Κατερίνης, μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Τάσος Πετρόπουλος και Αλέξανδρος Νικολούζος, νομικών της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων.

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι:

«Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την παρεμπόδιση από την ηγεσία της ΓΑΔΑ του Γιώργου Σαββίδη, Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., του Γιώργου Κατερίνη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και των Τάσου Πετρόπουλου και Αλέξανδρου Νικολούζου, νομικών της Ομοσπονδίας, να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς ακτιβιστές –μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- που είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, για διαμαρτυρία τους έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία κατά της κυβερνητικής γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα.

Η ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας Γερμανών ακτιβιστών που πραγματοποιήθηκε έξω από την Γερμανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα, μεταβλήθηκε σε επεισοδιακή με την παρέμβαση της Αστυνομίας που προχώρησε σε συλλήψεις και προσαγωγές, ύστερα από υπόδειξη υπαλλήλων της Πρεσβείας!

Αφορμή θεωρήθηκε η κίνηση μέλους της καλλιτεχνικής ομάδας που πέταξε ένα αυγό στο κτίριο, κίνηση που αποτελούσε κομμάτι του θεατρικού δρώμενου το οποίο εκτυλισσόταν.

Κατά τη σύλληψη προπηλακίσθηκαν, μαζί με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Δημήτρης Τρίμης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο βουλευτής, στον οποίο μόνο επετράπη να συναντηθεί με τους προσαχθέντες, αξίωσε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι, όπως έγινε λίγο μετά.

Οι ακτιβιστές σε έντυπο στη γερμανική και ελληνική γλώσσα, ανάμεσα στα άλλα διατράνωσαν:

Εμείς, το Σβάμπινγκραντ Μπαλέτ, βιώνουμε εδώ και δέκα μέρες πώς ο ελληνικός λαός καλείται να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι η χώρα τους θα γίνει ένα προτεκτοράτο των τεχνοκρατών, με τη γερμανική κυβέρνηση ως τοποτηρητή. […]

Λέμε στους Γερμανούς πολιτικούς: Κρατήστε για τον εαυτό σας τις φρικτές συμβουλές σας. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να πληρώσετε εσείς τα χρέη από τη ναζιστική περίοδο; Και επιτέλους σταματήστε αυτό το παραμύθι ότι οι Γερμανοί προσπαθούν να σώσουν τους Έλληνες! Εδώ όλοι έχουν από καιρό καταλάβει ότι ουδείς θα σωθεί, εκτός από τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σκάστε λοιπόν!

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς το Εθνικό Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Γαλλίας (SNJ-CGT), για τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, και τους καλεί να μεταφέρουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις 17 μεγάλες γαλλικές οργανώσεις για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που οργανώνουν αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ώρα 14:00, στη στάση του μετρό Τροκαντερό».

 

 

O δημοσιογράφος της ΝΕΤ, Σπύρος Χαλκιάς, βρίσκεται περικυκλωμένος στο σπίτι του από 5 ΔΙΑΣ και απειλείται με τραμπούκικη σύλληψη.

Το μεσημέρι καθώς επέστρεφε από το souper market με τη μητέρα και τα δύο ανίψια του, έξι και εφτά ετών,6 δελτάδες και 3 ασφαλίτες τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του.

Αρχικά τον ρώτούσαν για ένα μηχανάκι αν είναι δικό του, το οποίο δεν ήταν όπως και τους απάντησε αλλά αυτοί συνέχισαν να ρωτάνε και να υπαινίσσονται ότι δεν τους λέει τη αλήθεια.

Καθώς κατευθύνθηκε προς την είσοδο του σπιτιού του, οι μπάτσοι έγιναν ακόμη πιο προκλητικοί απαιτώντας να τους υποδείξει την ταυτότητα του έξω από το σπίτι του χωρίς καμία δικαιολογία αλλά με εκφοβισμούς και απειλές του στυλ »πες μας τα στοιχεία σου αλλιώς θα μπούμε σπίτι σου και θα βρούμε ότι παράνομο έχεις στην κατοχή σου όπλα, ναρκωτικά» μπροστά στα ανήλικα παιδιά όχι μόνο της αδερφής του αλλά και όσων ήταν μέσα στο σχολικό.

Ο σύντροφος τους είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να πει το όνομα του ή να δείξει την ταυτότητα του και ότι δε μπορούν να εισβάλλουν έτσι στο σπίτι του γιατί είναι παραβίαση οικογενειακής εστίας και αν θέλουν να φέρουν  χαρτί εισαγγελέα.

Τελικά, καταφέρνει να μπει στο σπίτι του με την μητέρα και τα παιδιά που είχαν τρομοκρατηθεί.

Ο Σ.Χ. παίρνει την ασφάλεια για να πάρει κάποιες εξηγήσεις για την αναίτια επίθεση εκφοβισμού που δέχτηκε κάτω από το σπίτι του, οι οποίοι προφανώς τον αγνόησαν και του είπαν ότι το περιστατικό θεωρείται λήξαν.

Ωστόσο, παρά την αποχώρηση των δελτάδων οι ασφαλίτες παραμένουν ακόμα απ’έξω περιμένωντας ίσως την επόμενη έξοδο του συντρόφου για να μπορέσουν να τον προσαγάγουν.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1379621

(Θυμίζουμε πως ανάλογα περιστατικά έγιναν τις προηγούμενες μέρες εναντίον τεσσάρων πολιτών, χωρίς κανένα εμφανή λόγο από τη μεριά τους. Η χούντα των τραπεζιτών προσπαθεί να εκφοβίσει όσο γίνεται περισσότερο με προσαγωγές, απειλές και κουτσαβάκικες μεθόδους)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: