Καταστολή των λαϊκών αγώνων, ΝΑΤΟ, δήμαρχοι και μπάτσοι

Αφορμή για τη δημοσίευση πήραμε από μερικά άρθρα του αστικού τύπου που συγκλίνουν στην προσπάθεια της εξουσίας να ελένξει τη λαϊκή εξέγερση. Ακόμη, είδαμε πως οι εργατικές κινητοποιήσεις και οι κοματικές διαδηλώσεις δεν πτοούν την εξουσία στο παραμικρό, τρέμουν όμως την αυθόρμητη λαϊκή οργή και την εξέγερση των απλών ανθρώπων.

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας – Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012.

Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών – παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».

Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών – πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!


Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.

Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών – μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών – μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό.

«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC». Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.

Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός. Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για αποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σεμινάριο με αντικείμενο την «άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group» στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 18 Μάρτη 2012. Πρόκειται για μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού που εκτός των άλλων αναλαμβάνει και αποστολές προστασίας των θαλασσίων μεταφορών, πράγμα που εκ των πραγμάτων συνδέεται και με τους «ράμπο» που ετοιμάζονται να βάλουν στα εμπορικά πλοία, στο όνομα της αντιμετώπισης της «πειρατείας».

Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρώην στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Βέβαια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες, πράγμα που παραπέμπει κατευθείαν σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς. Είναι ενδεικτικό πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών».

Περιλαμβάνει ακόμα «εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού, σύνταξη αναφορών ασφαλείας για χώρες, εκμάθηση των τοπικών θρησκευτικών και εθιμικών κανόνων και νόμων, αντίληψη τακτικής κατάστασης και τέλος ασφάλεια χρήσης και μεταφοράς όπλων».

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6806:2012-02-28-10-00-14&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180

 ΠΑΜΕ εναντίον Καμίνη

“Στις 23 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρατε για έγκριση ψήφισμα που στην ουσία ζητάτε την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κάθε κινητοποιήσεων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.” αναφέρει το ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι στόχος του δημάρχου είναι να παρεμποδισθεί η έφραση της οργανωμένης απάντησης του λαού στην επίθεση που δέχεται.
“Ζητάτε την ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης. Σε ρόλο λαγού, των πιο αντιδραστικών μεθοδεύσεων, μαζί με την πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, υποστηρίζετε το σχέδιο που από καιρό ζητούν να εφαρμοσθεί οι καπιταλιστές, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και οι μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας. Στόχος σας όπως βεβαίως και της κυβέρνησης είναι να σταματήσετε κάθε αντίσταση των εργαζομένων, να βάλετε εμπόδια στην απάντηση της στο τσάκισμα των δικαιωμάτων της, της ίδιας της ζωής. Να παρεμποδίσετε να εκφραστεί η οργανωμένη απάντησή της στην πιο άγρια αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται. Να σκύψει με κάθε τρόπο η εργατική τάξη και ο λαός το κεφάλι και να αποδεχθούν τα πιο βάναυσα αντεργατικά μέτρα, τον εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να υπηρετηθούν τα κέρδη μια χούφτας πλουτοκρατών. Η προσπάθειά σας αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά και πριν λίγο καιρό μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη ζητούσατε να παρθούν μέτρα γιατί η αιτία της πτώσης του τζίρου στις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι οι πορείες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.” επισημαίνοντας ότι “είναι γνωστό σε όλη την εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι την ώρα που δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωναν ενάντια στο νέο μνημόνιο αντιμέτωπες με τόνους χημικά των ΜΑΤ και τη δράση συμμοριών, την ώρα που τα επεισόδια ξεκίνησαν προσχεδιασμένα, με μια οργανωμένη και γενικευμένη προβοκάτσια, προκειμένου να αποτρέψουν τις χιλιάδες λαού να διαδηλώσουν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, την ώρα που ο λαός μας δείχνει αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με την πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ, καλούσατε τα κόμματα να το υπερψηφίσουν. “

Τέλος το ΠΑΜΕ καλεί τον Δήμαρχο της Αθήνας να πάρει πίσω τα ψηφίσματα η όποια άλλη απόφαση επιδιώκει να πάρει και υπογραμμίζει ότι “Να είστε σίγουροι ότι τα σχέδιά σας θα τσακιστούν σε αυτό που προσπαθείτε πάση θυσία να εμποδίσετε, στον κυματοθραύστη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Στην μαζική, μαχητική και οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα βρείτε μπροστά σας τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολουμένους, τη νεολαία, τις γυναίκες, που βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, ΣΕΒ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, και όσους τους υπηρετούν. Στο κίνημα που αποτελεί την μαμή της ιστορίας και της κοινωνικής εξέλιξης, που όσα εμπόδια και αν μπήκαν στην μακρόχρονη πορεία του κανένας δεν μπόρεσε να το σταματήσει και δεν θα το σταματήσει.”

http://www.alterthess.gr/content/epistoli-pame-pros-kamini-gia-tin-apagoreysi-ton-diadiloseon

ΕΚΑΜ – Στρατός στον Υμηττό; – Ένα περισταστικό προκαλεί ερωτήματα

Επειδή είναι παράξενοι οι καιροί και εικασίες που σε κάνουν να ανατριχιάζεις, εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα από κάθε κατεύθυνση, το κείμενο που ακολουθεί θα παραμείνει μόνο στα γεγονότα και θα διατυπώσει μερικά απλά ερωτήματα. Απαντήσεις για το περιστατικό που καταγράφεται μπορεί να δώσει μόνο η ηγεσία της ΕΛΑΣ ή του ΥΕΘΑ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να μην εμπλακούμε στο χορό των εικασιών για δύο και μόνον λόγους:

*Διότι κάθε τέτοιο περιστατικό μπορεί να αποτελεί στημένη προβοκάτσια προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας.

*Διότι αρχίζει να προκαλεί εντύπωση η συχνότητα με την οποία διεθνή ΜΜΕ παράγουν σενάρια εμφύλιου ή βίαιης κατάλυσης του πολιτεύματος όπως για παράδειγμα έκανε στις 16 Φεβρουαρίου η Bild που δημισιεύει άρθρο με τίτλο «Απειλείται η Ελλάδα με στρατιωτικό πραξικόπημα;» (φωτό1)

Έτσι μένουμε στα γεγονότα:

Την περασμένη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, γύρω στις 5 το απόγευμα
με ψιλόβροχο που κράτησε μακρυά όσους συνήθως ανεβαίνουν στον Υμηττό για περίπατο ή ποδήλατο, μια ομάδα ανδρών (10-15 άτομα) με φόρμες παραλλαγής εθεάθη να βγαίνει από έναν χωματόδρομο κοντά στη Μονή Καισαριανής και τη γνωστή καντίνα της Καλοπούλας.

*Στον κύριο δρόμο ήταν σταθευμένο ένα λευκο επιβατικό φορτηγάκι με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν.

*Τουλάχιστον ένας από την ομάδα είχε στη στολή του διακριτικό σήμα το οποίο η πηγή της πληροφορίας περιγράφει γενικά σαν «εθνόσημο».

*Κάποιοι (ίσως όχι όλοι) από την ομάδα κρατούσαν κοντά όπλα που περιγράφηκαν σαν «αυτόματα». Τράβηξε την προσοχή ότι οι κάννες ήταν μπλε.

*Στην ερώτηση πολίτη για την ταυτότητά τους, η απάντηση ήταν: «Είμαστε του στρατού».

*Στο σημείο του χάρτη με το κόκκινο πλαίσιο (φωτο 2) και πάνω στο χωματόδρομο βρέθηκαν αρκετοί κάλυκες διάσπαρτοι ανα 3-4. Είναι αυτοί της φωτογραφίας. (φωτο 3,4)

*Οι κάλυκες αυτοί έχουν διακριτικά: IVI 9mm 06 και από αυτά προκύπτει ότι πρόκειται για πυρομαχικά που κατασκευάζει η καναδική εταιρία Industries Valcartier Inc. Η βολίδα τους περιέχει χρώμα για αποτύπωση της βολής στον στόχο, είναι εκπαιδευτικές και χρησιμοποιούνται μαζί με ειδικής κατασκευής προσθήκη κάννης.(Φωτό 5,6)

Στον ιστότοπο της εταιρίας που μετασκευάζει τους κάλυκες σε εκπαιδευτικά πυρομαχικά και είναι η αμερικανοκαναδική Simunition (www.http://simunition.com) αναφέρεται ότι πρόκειται για το ολοκληρωμένο σύστημα FX (πυρομαχικό και πρόσθετο) το οποίο προμηθεύονται ειδικές μονάδες της αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις του στρατού σε όλο τον κόσμο για εκπαίδευση σε:

-Αντιτρομοκρατία
-Συμπλοκή σε κλειστό πεδίο (εκκαθάριση οικήματων)
-Μάχες σε πόλη
-Μάχες σε δάσος

*Το διαμέτρημα των 9mm σε όπλα (εκτός πιστολιών) σε στρατό και αστυνομία στην Ελλάδα, αφορά τα υποπολυβόλα ΜP5.

Σε βίντεο από την ειδική εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΕΤ1 προκύπτει ότι τα χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις (Ανιχνευτές Θαλάσσης) με χρήση σιγαστήρα, για εκκαθάριση παραλίας όταν επιτίθενται από τη θάλασσα ή σε μάχες σε πόλη (βίντεο 1)

Σε άλλο βίντεο από την ίδια εκπομπή ωστόσο, φαίνεται ότι για συμπλοκή σε κλειστό πεδίο οι καταδρομείς χρησιμοποιούν το κλασικό Μ 16 με άσφαιρα και για το λόγο αυτό έχουν τοποθετήσει κόκκινες τάπες στις κάνες (και όχι μπλε που περιλαμβάνει το κιτ της Simunition) (βίντεο 2)

Σε φωτογραφία που βρέθηκε στο blog http://funclubekam.blogspot.com/ και αφορά τα ΕΚΑΜ της ΕΛΑΣ, εικονίζεται ο συνήθης οπλισμός. Ανάμεσά τους (μέσα στο κόκκινο πλαίσιο) ένα MP5 με το χαρακτηριστικό μπλε πρόσθετο της Simunition στην κάνη.(φωτό 7)

Οπότε τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

*Εάν επρόκειτο για ομάδα των ειδικών δυνάμεων του στρατού γιατί επέλεξε για εκπαίδευση σε δάσος, τον Υμηττό, που βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή της Αθήνας και όχι τα συνηθισμένα πεδία ασκήσεων;

*Γιατί χρησιμοποίησε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και όχι τις ειδικές του στρατού;

*Γιατί χρησιμοποίησε όπλα με κιτ άσφαιρων διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και συγκεκριμένα αυτό της Simunition που χρησιμοποιούν τα ΕΚΑΜ;

*Εάν επρόκειτο για ομάδα της ΕΚΑΜ ή μεικτή, γιατί δεν δήλωσαν την πραγματική τους ιδιότητα;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1381006

Ακόμη, σήμερα στις 15:30 διαμαρτύρονται οι κάθε είδους μπάτσοι στο άγαλμα Κολοκοτρώνη για τις μειώσεις των μισθών τους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: