H Tεγοπούλαινα παλεύει ακόμα με τους εργαζόμενους

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπρόσωπων της διοίκησης της Χ.Κ Τεγόπουλος και των νομικών της συμβούλων και των εκπροσώπων των εργαζομένων και των νομικών τους συμβούλων. Την συνάντηση είχε προτείνει το πρωί της ίδιας μέρας η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου με επιστολή, που έστειλε στον εκπρόσωπο των συντακτών και η οποία διαβάσθηκε στην συνέλευση των εργαζομένων το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν κατά την διάρκεια της συνάντησης το μέλος του Δ.Σ της Χ.Κ Τεγόπουλος και υπεύθυνος για το σχέδιο εξυγίανσης της κ. Α. Παπαδόπουλος και ο οικονομικός διευθυντής κ. Μ. Κοντοδήμος:
– Η Χ.Κ.Τ.  δεν θέλει τους εργαζόμενους αντίθετους στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που θα εκδικαστεί την Τετάρτη.
– Η διοίκηση δεν θα μειώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και οι όποιες μειώσεις οφειλών δεν θα αφορούν στους εργαζόμενους.
– Οι μόνες πήγες χρημάτων της Χ.Κ.Τ είναι οι παλιές εισπράξιμες απαιτήσεις. Η πρώτη αφορά το πόσο του 1,7 εκ ευρώ το οποίο μπορεί να εισπραχθεί μέσα σε δυο μήνες κι αφού αρθούν οι κατασχέσεις. Από τα χρήματα αυτά το 70% θα καταβληθεί στους εργαζόμενους. Η καταβολή θα γίνεται σταδιακά και ανάλογα με τις καθημερινές εισπράξεις. (πρόκειται για πρόταση που έκανε η διοίκηση μέσω των δικηγορών της προ δεκαήμερου).
Η δεύτερη αφορά τα έσοδα από την κυκλοφορία που έχει δεσμευμένα η Τράπεζα Πειραιώς και βρίσκονται στο πρακτορείο «Αργος. Από αυτά τα χρήματα πόσο 500.000 θα δοθεί άμεσα στην μισθοδοσία (έναντι οφειλομένων) κι αμέσως με την επανακυκλοφορία της εφημερίδας, προϋπόθεση που φέρεται να έχει θέσει η ίδια η τράπεζα προκειμένου, να προχωρήσει στην αποδέσμευση.
– Από τις παραπάνω δυο πήγες η Χ.Κ Τ υπολογίζει ότι περίπου 1.100.000 – 1.200.000 ευρώ θα δοθεί στους εργαζόμενους για αποπληρωμή δεδουλευμένων (τα 500.000 με την επανακυκλοφορία και τα υπόλοιπα σε δυο μήνες το αργότερο, που θα ολοκληρωθούν οι εισπράξεις).
Η εξόφληση των υπολοίπων δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των συναδέλφων που έχουν φύγει η θα φύγουν θα αποπληρωθεί σε 2 – 2,5 χρόνια.
– Η τρέχουσα μισθοδοσία κάθε μήνα θα καλύπτεται από τα τρέχοντα μηνιαία έσοδα. Η ΧΚΤ είναι αδύνατον να διατηρήσει την μισθοδοσία που έχει σήμερα. Αυτό σημαίνει, ότι με την επανακυκλοφορία της εφημερίδας θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο μείωσης της μισθοδοσίας που θα φθάνει το 50% και το οποίο θα στηρίζεται σε μείωση μισθών, εκ περιτροπής εργασία και εθελούσια έξοδο.
Την Κυριακή αναμένεται να δοθεί γραπτώς στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» το πλήρες και τελικό κείμενο των προτάσεων της Χ.Κ.Τ. που θα συζητηθεί στη νέα συνέλευση των εργαζόμενων τη Δευτέρα στη 1.00 το μεσημέρι.
Η επιστολή της Μάνιας Τεγοπούλου:
«Εν όψει της συζητήσεως την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 της αίτησης της Χ.Κ.Τεγόπουλος σχετικά με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρου 99 , αλλά και της δέσμευσης που είχα αναλάβει έναντί σας με την από 14-1-2012 επιστολή μου να ενημερωθείτε με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο για το προτεινόμενο από την εταιρεία χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και των λογισμένων αποζημιώσεων πριν από την ημερομηνία συζήτησης στο Δικαστήριο της παραπάνω αίτησης και έχοντας υπόψη μου και την αντιπρόταση της τελευταίας γενικής συνέλευσης, πιστεύω ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη μια συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου σε αυτή να παρουσιαστούν, να αναλυθούν και να συζητηθούν όλες οι προτάσεις της διοίκησης για την λύση της απεργίας σας και την επανακυκλοφορία των εντύπων της εταιρείας καθώς και να δοθούν αναλυτικές απαντήσεις της διοίκησης στην αντιπρόταση της γενικής συνέλευσης.

Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου το απόγευμα και θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχουν σε αυτήν από την πλευρά της διοίκησης οι Δικηγόροι κ.κ.Ν. Μαχαιριώτης και Γ. Βασιλονικολός, νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας , ο κ. Α. Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της εταιρείας και υπεύθυνος κατάρτισης του σχεδίου εξυγίανσης και ο κ. Μ. Κοντοδήμος οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ από την πλευρά σας θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχουν τρεις από τους νομικούς σας συμβούλους και τρεις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αν στην συνάντηση αυτή καταστεί αδύνατο να βρεθεί κοινός τόπος και κοινά αποδεκτές θέσεις, μπορεί να επαναληφθεί την Κυριακή το απόγευμα.

Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί να προκύψει μια κοινή ρεαλιστική πρόταση η οποία θα μπορεί να υποβληθεί στην γενική συνέλευση προς έγκριση την Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Μάνια Τεγοπούλου»

Σχολιάστε