Εφοδος αποκάλυψε μετανάστες να δουλεύουν σαν σκλάβοι

Μετά από ελέγχους που έκανε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε βιοτεχνίες φασόν, αποκαλύφθηκε ότι διακινούν μεγάλες ποσότητες έτοιμων ενδυμάτων, χωρίς παραστατικά, ενώ απασχολούν δεκάδες ανασφάλιστους και παράνομους στη χώρα αλλοδαπούς, σε χώρους με κλειδωμένες σιδερένιες πόρτες και κάμερες παρακολούθησης.

Σε έφοδο τής Υπηρεσίας, με τη βοήθεια αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα και με τη συμμετοχή ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι:
Τρεις επιχειρήσεις στα Κάτω Πατήσια απασχολούσαν 62 ανασφάλιστους μετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.
Επιχείρηση- βιοτεχνία φασόν στη Νέα Ιωνία απασχολούσε 20 ανασφάλιστους  μετανάστες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν, επίσης, στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.
– Σε όλες τις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν αρχικά πρόστιμα άνω των 10.000 ευρώ.

Η υποθέσεις αυτές που πιθανότατα έχουν και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες θυμίζουν καταγγελίες σε άλλη πόλη της Ελλάδας για επιχειρηματίες που έκρυβαν τους έργαζόμενους στο αλεύρι…

Οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι και σε κακή κατάσταση. Δεν είχαν καμία ιδέα της εργατικής νομοθεσίας.Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται με αυτό τον άθλιο τρόπο μετανάστες.

http://zouzouniblog.blogspot.com/2012/03/24-24.html

Η απορία μας είναι μία, μόνο τόσους λίγους  βρήκανε??

Σχολιάστε