Οι Κουρήδες είναι οι χειρότεροι επιχειρηματίες

Tην κήρυξη 3ημερης απεργιακής κινητοποίηση αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών «HAPPY» και «LOVE».
Η κινητοποίηση θα διαρκέσει από τις 06.00 τη Δευτέρας 2 Απριλίου μέχρι και τις 06.00 τη Πέμπτης 5 Απριλίου , στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «HAPPY» και «LOVE».
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) των ραδιοσταθμών.
Η ΕΤΕΡ καλεί  την Διοίκηση των ραδιοσταθμών «HAPPY» και «LOVE» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας Αθήνας στην οδό Σταδίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι/ες και οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis μαζί με αλληλέγγυους σήμερα (30/3). Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας κατά της εργοδοσίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και για να ζητήσουν εγγυήσεις για το μέλλον των θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι η επιχείρηση έχει μπει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα επιχείρησης. Η πλευρά της εργοδοσίας ήταν απούσα και, έτσι, ορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη (4/4) όπου οι εργαζόμενοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί.
Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας και που βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση στο άκουσμα του ονόματος Κουρής…

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ METROPOLIS; ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!

Μέσα σε τρία χρόνια, από τότε που Ανδρέας Γ. Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, κατάφερε να κάνει τα… ακατόρθωτα:
Συρρίκνωσε τον αριθμό των καταστημάτων της επιχείρησης από 12 σε μόλις τρία.
Περιόρισε το προσωπικό της, από 220 εργαζόμενους που τη στελέχωναν σε περίπου 100, πραγματοποιώντας περίπου 120 απολύσεις.
Επέβαλε μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών που, πλέον αγγίζει τους δύο μήνες.
Καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των αποζημιώσεων στους απολυμένους συναδέλφους μας, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει κάποιους να λάβουν τη μισή αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται υπογράφοντας ότι την πήραν ολόκληρη, προφανώς φοβούμενοι ότι δεν θα λάβουν ποτέ όλες τις δόσεις.
Ως επαγγελματίας κακοπληρωτής, φέσωσε τους προμηθευτές (κυρίως δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους) από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο. Έτσι, κατάφερε να επιφέρει την πλήρη απαξίωση των καταστημάτων που απέμειναν που, πλέον, λειτουργούν με ελάχιστα εμπορεύματα ως τα απομεινάρια των παλιών Metropolis.
Και το κυριότερο, έβαλε την επιχείρηση στο περιβόητο «άρθρο 99» του πτωχευτικού κώδικα που είναι γνωστό ότι αποτελεί προθάλαμο της πτώχευσης, προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές και τις οφειλές του προς το Δημόσιο.
Στις 31 Ιανουαρίου ο Ανδρέας Γ. Κουρής, πέτυχε το μεγαλύτερο πλήγμα για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζόμενων αφήνοντας να μπει λουκέτο, λόγω έξωσης, στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου που, εξαιτίας της θέσης του, ήταν πάντα ο «αιμοδότης» της επιχείρησης.
Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία, μέσω του διευθυντή της επιχείρησης, μας παραμύθιαζε με δήθεν «σχέδια σωτηρίας» που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε σχέδια που ποτέ δεν καρποφόρησαν. Όπως μας παραμύθιαζε και για την αναζήτηση νέου καταστήματος, προς αντικατάσταση του κεντρικού, κάτι που επίσης ποτέ δεν έγινε.
Οι τελευταίες εξελίξεις μας έκαναν να αντιληφθούμε ότι η εργοδοσία των Metropolis, για πολλοστή φορά, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να μην απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Και μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Γ. Κουρής, κερδίζοντας αυτό το χρόνο, οδηγεί την επιχείρηση σε πτώχευση έχοντας τσεπώσει τα κέρδη από τις πωλήσεις των προηγούμενων χρόνων. Κέρδη που θέλει να διογκώσει αφού με το κλείσιμό της «βάζει στο μάτι» την αρπαγή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών μας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Metropolis απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών μας
  • Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων μας
  • Την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών μας σε περίπτωση πτώχευσης

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ακριβώς δικαιούμαστε σε περίπτωση λουκέτου, χωρίς να αφήσουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή.

Εργαζόμενοι/ες – Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

http://repo-zine.blogspot.com/

 

 

«ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ» ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον εκδότη της ΑΥΡΙΑΝΗΣ και του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, Γιώργο Κουρή, ο οποίος για μια ακόμη φορά καταφεύγει στην προσφιλή του μέθοδο, το ψέμα και τη λάσπη, για να σκεπάσει τις δικές του παρανομίες.
Ενώ ο κ. Κουρής:
  • Έχει να πληρώσει μισθούς άνω των 12 μηνών στους εργαζόμενους στην «ΑΥΡΙΑΝΗ». Για τον ίδιο δε λόγο οι εργαζόμενοι του ΦΙΛΑΘΛΟΥ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Οκτώβριο 2011.
  • Δεν στέλνει καταστάσεις των εργαζομένων στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ εδώ και 4 μήνες αφήνοντας τους έτσι ανασφάλιστους.
  • Οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τις οποίες όμως έχει παρακρατήσει.
  • Αρνείται δε πεισματικά κάθε συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ για όλα αυτά παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις που του έχουν γίνει, επιχειρεί να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του λασπολογώντας και διαδίδοντας ότι δήθεν « όλα τα ΜΜΕ πληρώνουν το 20% των ακαθαρίστων εισπράξεων για να έχουν πολυτελή ασφάλιση και τεράστιες συντάξεις οι εργαζόμενοι», ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η εργοδοτική εισφορά για τους εργαζόμενους στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ είναι το 2,54% επί της τιμής του κάθε φύλλου ή 7,5 % επι των αποδοχών των εργαζομένων όταν η κυκλοφορία είναι μικρότερη των 3.000 φύλλων, ενώ για την επικουρική ασφάλιση ο κ. Κουρής και οι λοιποί εργοδότες δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα.
Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε και ανεχθήκαμε τον κ. Κουρή. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν άλλο τον εμπαιγμό τους. Ο κ. Κουρής θα υποχρεωθεί να πληρώσει όσα χρωστάει μέχρι το τελευταίο ευρώ.

ΑΡΑΓΕΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΑΛΤΕΡ»

Ενωμένοι οι εργαζόμενοι στο Άλτερ, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, συνεχίζουμε τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Στην τελευταία συγκέντρωση – ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου, παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, δώσαμε μια βροντερή απάντηση στον μεγαλομέτοχο του Άλτερ, Γιώργο Κουρή, ότι για να ανοίξει το κανάλι θα πρέπει να πληρώσει.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διατυπώθηκαν προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία, η οποία τεχνηέντως αποφεύγει το διάλογο.
Τις προτάσεις αυτές θα αναπτύξει η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων του Άλτερ και στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη ο οποίος έχει δεσμευτεί πως θα καλέσει εμάς και την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
Το σημαντικότερο συμπέρασμα από τη συγκέντρωση – ενημέρωση είναι ότι παραμένει αραγές το μέτωπο των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι παραμένουμε σε επίσχεση εργασίας εδώ και 4,5 μήνες από τις 10 Νοεμβρίου.
Ο αγώνας συνεχίζεται!
Ας το καταλάβει ο κ. Κουρής ο οποίος θα πρέπει να υποβάλει μια σοβαρή πρόταση που θα ικανοποιεί όλους τους εργαζόμενους ώστε να επαναλειτουργήσει το κανάλι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: