Αναταραχή στον κλάδο του γάλακτος με τις απολύσεις στο επίκεντρο

Η εργοδοσία της ΑΓΝΟ είχε καταγγείλει από το Φλεβάρη την επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων και επί δύο μήνες πίεζε τους εργαζόμενους  να δεχθούν μείωση στους μισθούς τους. Αρχικά έκανε λόγο για μείωση που θα έφτανε μέχρι το 20% του μισθού τους και στη συνέχεια τους πίεζε να δεχθούν μείωση 11%. Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες.

Μετά την τελευταία  48ωρη απεργία, την οποία περιφρούρησαν δυναμικά οι εργάτες, η εργοδοσία «πήρε πίσω» την καταγγελία της σύμβασης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει. Την ερχόμενη βδομάδα οι εργάτες θα κάνουν Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίσουν για τις επόμενες δράσεις τους διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Την Πέμπτη, η εργοδοσία της ΦΑΓΕ στο εργοστάσιο στο Αμύνταιο της Φλώρινας προχώρησε σε 7 απολύσεις εργαζομένων στην παραγωγή και τις διοικητικές υπηρεσίες. Οι απολύσεις έγιναν για λόγους μείωσης του προσωπικού στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης. Στο εργοστάσιο στην Αθήνα έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 130 απολύσεις στη διάρκεια της κρίσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: