Ο Γιαννίτσης, μια γλοιώδης ύπαρξη που πρωτοτυπεί συνεχώς

To συγκεκριμένο ανθρωπόμορφο πλάσμα με συμπεριφορά ερπετού, δεξί χέρι του Παπαδήμιου

και των δυτικών δεν παύει να πρωτοτυπεί σε αποφάσεις. Μόνο τις τελευταίες μέρες μετρήσαμε 4 επαίσχυντες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

1. Το «πράσινο φως» προκειμένου οι δήμοι να μπορούν να απασχολούν προσωπικό -εργατικό και τεχνικό- για μέχρι πέντε ημερομίσθια τον μήνα, δίνει διάταξη που κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που συζητείται στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται στην εν λόγω διάταξη, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων αυτών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα ατόμων σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους και μεγαλύτερος των 20 ατόμων στους υπόλοιπους δήμους.
Η πρόσληψη θα γίνεται χωρίς να απαιτείται η έγκριση της διϋπουργικής επιτροπής ΠΥΣ 33/2006. Θα γίνεται όμως βάσει πίνακα προσληπτέων που θα αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ και ο οποίος θα συντάσσεται κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης του οικείου φορέα.

http://www.epikaira.gr/

2. Στη Süddeutsche Zeitung έκανε δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα αναβληθούν, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων: «Όπως στην Ιταλία έτσι και στην Ελλάδα ενδέχεται η μεταβατική κυβέρνηση να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία από όσο σχεδιάστηκε αρχικά.

http://www.dw.de/dw/article/0,,15569688,00.html

3. Τα 30 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε τρεις ετήσιες δόσεις και συγκεκριμένα σε 13,5 εκατ. που αντιστοιχούν στην τετάρτη δόση του 2011 και σε δυο δόσεις από 7,7 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η χορήγηση των χρημάτων, απαλλαγμένων από υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, προβλέπεται με τροπολογία η οποία συζητείται στο πλαίσιο της εξέτασης νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών….
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς κ. Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) και Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφεραν ότι η τροπολογία δεν αφορά τα κόμματά τους. (Ο Καρατζαφύρερ θα ζητήσει ονομαστική φηφοφορία)

http://voliotaki.blogspot.com/2012/04/30.html

4. Την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και πώς αυτό συνδέεται με την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού του 2011 φέρουν στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Βασίλης Μουλόπουλος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με βάση το Σύνταγμα, αν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 δε δημοσιευτούν μέχρι την ημερομηνία των εκλογών, με επικρατέστερη την 6η Μαΐου, τότε προκύπτει μείζον νομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα, αφού θα πρέπει οι εκλογές να διεξαχθούν με την απογραφή πληθυσμού του 2001, η οποία δεν αντικατοπτρίζει πλέον την αντιπροσωπευτικότητα των πολιτών, ενώ αν οι εκλογές γίνουν μετά τις 27 Μαΐου τότε θα πρέπει απαραιτήτως να διεξαχθούν με βάσει τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούν να ακυρωθούν από όλους όσοι τα προσβάλουν και οι εκλογές μπορεί να προσβληθούν ακόμη και ως αντισυνταγματικές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν γιατί η κυβέρνηση επιμένει να καθυστερεί την ανακοίνωση την ημερομηνίας των εκλογών συντηρώντας μια επιζήμια ασάφεια, με ποια απογραφή του 2001 ή του 2011 θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και τι είδους ανακατανομή εδρών και σε ποιες περιφέρειες καταγράφει η απογραφή του 2011.

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/19039

 Φυσικά απουσιάζει μια βασική λεπτομέρεια από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, στις 15 Μαίου λήγει ένα ομόλογο αξίας 450 εκατ. ευρό που θα πρέπει να κουρευτεί κατά 70%, τότε οι κάτοχοί του θα προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια και θα κινήσουν διαδικασίες κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας, διαφορετικά θα πρέπει να πληρωθεί μαζί με όλα τα παρελκόμενα καπελώματα των CDS ακυρώνοντας όμως στην πράξη το «κούρεμα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: