Μηλοπαραγωγοί ανακοίνωσαν κατάληψη της ΔΟΥ Καστοριάς από το βράδυ Μ. Τρίτης

 Μετά από την τριετή πάροδο από την ασθένεια του φουζικλαδίου που έπληξε με σφοδρό τρόπο τις μηλοκαλλιέργειες του νομού μας το 2009, και μετά από την μακροχρόνια και ψυχοφθόρο αναμονή, μέσα από επανειλημμένες εξαγγελίες πληρωμής από τις πολιτικές ηγεσίες , που τελικά δεν πραγματοποιούνταν, οι μηλοπαραγωγοί ενημερώθηκαν με δελτίο Τύπου ΕΛΓΑ στις 6-4-2012, ότι τα χρήματα των αποζημιώσεών τους έχουν κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Τους περίμενε όμως μία οδυνηρή έκπληξη όταν διαπίστωσαν ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν δεν ήταν εκείνα που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, αλλά μειωμένα κατά 40% περίπου και έτσι τα συναισθήματα χαράς και ανακούφισης, μετατράπηκαν σε απελπισίας, οργής και αγανάκτησης για τον εμπαιγμό και την αναλγησία του κράτους απέναντί τους.
Το 2009 ο κ. Πετσάλνικος με δύο διαδοχικές επερωτήσεις του στην Βουλή αναδείκνυε το πρόβλημα των καταστροφικών ζημιών εξ αιτίας του φουζικλαδίου, εκτιμώντας το μέγεθος τους στο ύψος του 95% επί της συνολικής παραγωγής.
Μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με της επιτροπής αγώνα και με τους κα. Μπατσελή, κ. Πετσάλνικου και κ. Σαρρή, αποφασίστηκε να αποζημιωθούν μέσω των ΠΣΕΑ με το ποσό των 3.200.000€, έναντι του αρχικού ποσού της εκτιμήσεως του ΕΛΓΑ που ήταν 6.000.000€, και αφού δώσει την έγκρισή της η Ε.Ε. . Προς έκπληξή μας μαθαίνουμε ότι το έγγραφο που έφυγε για την Ε.Ε. είχε το ποσό των 2.100.000€. Ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του κ. Πετσάλνικου ότι οι παραγωγοί θα πάρουν όλα τα λεφτά που εγκρίθηκαν και ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο περίμεναν υπομονετικά την δικαίωσή τους.
Τελικά τα ποσά της αποζημίωσης που καταβλήθηκαν είναι δυστυχώς υποπολλαπλάσια, βυθίζοντας σε απόγνωση τους μηλοκαλλιεργητές του νομού μας, μιας και τα χρήματα ήταν ήδη οφειλόμενα σε αγρεφόδια και άλλες υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών.
Οι μηλοκαλλιεργητές του νομού Καστοριάς στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης αυτής της αδικίας που υπεστήκαμε, με το απαράδεκτο ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ των ποσών των αποζημιώσεων μας, που είναι κόντρα στις παρελθούσες εξαγγελίες περί καταβολής των αποζημιώσεων βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ,
τους συμπατριώτες μας, και πολιτικούς άρχοντες του τόπου μας να συμβάλουν στην συνολική καταβολή των ποσών των αποζημιώσεων που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ για κάθε μηλοκαλλιεργητή, και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε σκληρά για την αποκατάσταση της βάρβαρης αδικίας, με την παντελώς απαράδεκτη μείωση των ποσών των δικαιωμένων αποζημιώσεών μας, αρχής γενομένης το βράδυ της Τρίτη 10-4-2012 με την πορεία των τρακτέρ προς την Δ.Ο.Υ Καστοριάς και την κατάληψη αυτής το πρωί της Τετάρτης 11-4-2012, πάντα μέσα από τις αρχές σεβασμού των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, τους οποίους θέλουμε συμμάχους και συμπαραστάτες του δικαιοτάτου αγώνα μας.
Η Επιτροπή Αγώνα

 

http://www.alphafm.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: