Μαζικές απολύσεις στη Newsphone

Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «NewsPhone» με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης έργου που είχε με το ΙΚΑ για τα τηλεφωνικά ραντεβού (184). Η πλειοψηφία των εργαζομένων δούλευε σε σύμβαση έργου και ελάχιστοι από αυτούς που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο έργο είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, απώτερος στόχος της εταιρείας, πίσω από το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης έργου, είναι η πρόσληψη νέων εργαζομένων με ακόμα χαμηλότερους μισθούς. Ηδη, η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 100 εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, προκειμένου να τους απασχολήσει με τους μισθούς – χαρτζιλίκι που προβλέπει το τελευταίο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλει ότι η διοίκηση της επιχείρησης απολύει παλιούς εργαζόμενους και προσλαμβάνει νέους με επαίσχυντες ΣΣΕ. Στο τμήμα του ΟΑΣΑ απολύθηκαν πάνω από 30 εργαζόμενοι που θα «αντικατασταθούν» με νέους. Ταυτόχρονα η ίδια εξέλιξη επικρατεί και στο έργο του ΙΚΑ με απολύσεις, ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6797199&publDate=11/4/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: