Πέρασε από τη βουλή η τροπολογία για τα στρατόπεδα εγκλεισμού μεταναστών

Με μόλις 117 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ψηφίζουν «υπέρ», πέρασε πραξικοπηματικά τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ (10/04), η επαίσχυντη ντροπολογία των κ.κ. Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδου, με την οποία οι μετανάστες θα οδηγούνται αδιακρίτως, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας , σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ελλάδα.

Η επαίσχυντη αυτή τροπολογία, επιστημονικά και νομικά διάτρητη, χρησιμοποιεί εντελώς προσχηματικά τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την εξάπλωση λοιμοδών ασθενειών, προκειμένου το κράτος να επιδίδεται σε επιχειρήσεις «σκούπα» για τη σύλληψη και κράτηση αδιακρίτως μεταναστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που εγκρίθηκε με μόλις κάτι παραπάνω από το 1/3 των βουλευτών και με την οποία έκλεισε η παρούσα Βουλή ενόψει εκλογών, θεωρούνται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία συλλήβδην οι μετανάστες που προέρχονται από χώρα ή χώρες οι οποίες θεωρούνται «βεβαρυμμένες» από λοιμώδεις ασθένειες!!! Όπως θεωρούνται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία συλλήβδην οι μετανάστες που διαμένουν σε χώρους που δεν πληρούν τις συνθήκες υγιεινής!!!

Με τέτοιου είδους διατάξεις είναι προφανές ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε μετανάστης, ακόμα και αν έχει νόμιμα χαρτιά διαμονής, και να οδηγείται στα λεγόμενα »κέντρα φιλοξενίας», τα οποία μάλιστα, την παραμικρή σχέση δεν θα έχουν με ιατρικές εξετάσεις, και εκεί να κρατείται επ’ αόριστον, ενώ στη συνέχεια θα απελαύνεται!

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους αντισυνταγματικές διατάξεις, οι οποίες παραβιάζουν απολύτως σειρά από διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, θα καταπέσουν πολύ γρήγορα από προσφυγές, ενώ θα εκθέσουν διεθνώς τη χώρα.

One Comment to “Πέρασε από τη βουλή η τροπολογία για τα στρατόπεδα εγκλεισμού μεταναστών”

  1. Θα πρότεινα να το μεταφράσετε στα Αγγλικά και να το στείλετε στον διεθνή οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων.(εαν δεν το έχετε κάνει ήδη).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: