Ενας άνθρωπος κινδυνεύει λόγω της διάλυσης του συστήματος υγείας από τον ψυχοπαθή Λοβέρδο

Ο λόγος, για συνταξιούχο ναυτικό ο οποίος έπρεπε εδώ και καιρό να έχει υποβληθεί σε ιατρική εξέταση προκειμένου να αποφασιστεί χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, αλλά τα πάντα μπλόκαραν στον κυκεώνα των αλλαγών λόγω της σύστασης του ΕΟΠΠΥ και του μπλεξίματος με τον «Οίκο του Ναύτου». Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Κόσμος», ο 67χρονος Χαράλαμπος Καπερώνης ήταν ναυτικός και ανήκει στο συγκεκριμένο ταμείο.

Πάσχει από καρκίνο στο λάρυγγα και οι θεράποντες γιατροί έχουν σοβαρές ενδείξεις για μετάσταση στον πνεύμονα.

Έτσι, από τις αρχές Φεβρουαρίου ο πνευμονολόγος του, του συνέστησε να κάνει την εξέταση «Pet Scan», ένα σπινθηρογράφημα δηλαδή ώστε να προσδιοριστεί το μέγεθος του προβλήματος και να αποφασιστεί τι χειρουργική επέμβαση πρέπει να γίνει. Βέβαια όλα αυτά έπρεπε να γίνουν άμεσα κι έτσι ο 67χρονος έκανε την αίτηση στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δυστυχώς, τον… πρόλαβαν οι αλλαγές περί ΕΟΠΠΥ στον οποίο αρχικά δεν εντάχθηκε ο «Οίκος του Ναύτου». Γι’ αυτό άρχισαν να του ζητούν συμπληρωματικές ιατρικές γνωματεύσεις από γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου. Αλλά μετά εκδόθηκε απόφαση με την οποία μπορούσαν και οι πρώην ναυτικοί να απευθυνθούν σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ, οπότε το σκηνικό άλλαξε.

Και πάλι όμως δεν βρέθηκε λύση, μιας και δεν είχε επ’ ακριβώς ξεκαθαριστεί το τοπίο εφαρμογής αυτής της απόφασης και ως εκ τούτου οι γιατροί δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν.

Έτσι ο ηλικιωμένος ασθενής βρέθηκε σε αδιέξοδο. Και μαζί του, οι γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα όπου απευθύνθηκε, αλλά ακόμη και οι υπάλληλοι του οίκου του ναύτου. Όλοι προσπαθούν να του βρουν λύση αλλά άπαντες είναι εγκλωβισμένοι.

Και το αποτέλεσμα είναι ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου, που έγινε η αίτηση για την εξέταση, έχουν περάσει δύο μήνες ανεκμετάλλευτοι όταν ο άνθρωπος κινδυνεύει!
Και δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση.  Όπως μας διαβεβαίωσαν από το ταμείο, καθημερινά οι πρώην ναυτικοί βρίσκονται μπροστά σ’ έναν κυκεώνα ερωτηματικών σε σχέση με το πού και σε ποιον πρέπει να αποταθούν για να κάνουν μια ιατρική εξέταση.
Το μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο!..

dete.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: