Phone Marketing, 140 ευρό το μήνα !

¨»Ευκαιρίες καριέρας» διαφημίζει μέσα από την ιστοσελίδα της η εταιρία τηλεπικοινωνιών Phone Marketing αναζητώντας συνεχώς νέους συνεργάτες λόγω της «ραγδαίας ανάπτυξής της». Προφανώς, ωστόσο, οι…ευκαιρίες, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, αποτιμώνται μόλις στα 140 ευρώ, σε καθεστώς εργασίας που εκβιαστικά εδώ και 20 μέρες προσπαθεί να επιβάλει σε 57 εργαζόμενους. Για να είμαστε ειλικρινής, σε άλλο σημείο της ιστοσελίδας και στην ενότητα «προοπτικές ανάπτυξης» αναφέρεται ξεκάθαρα πως «σχεδιάζεται επέκταση στις βαλκανικές χώρες». Και κάπου εδώ εξηγούνται όλα. Οι μισθοί Βουλγαρίας είναι ο στόχος. Και επειδή η επέκταση κοστίζει, η αρχή -θα σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας- μπορεί να γίνει από την Ελλάδα. Η νέα νομοθεσία των μνημονίων το επιτρέπει άλλωστε, οι συνθήκες στην αγορά επίσης, οπότε ο τέλειος εκβιασμός της εκ περιτροπής εργασίας και των 140 ευρώ το μήνα είναι εφικτός.Από τις 19 Μαρτίου όταν τελικά εξόφλησε μισθούς 3 μηνών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μ.Χρυσοχόου προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπάσει το αρραγές μέτωπο που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι απέναντι στην εκ περιτροπής εργασία. Ο εκβιασμός του ξεκάθαρος: Δουλειά 8 ώρες την εβδομάδα έναντι μισθού πείνας (ή σωστότερα χαρτζιλικιού) ή απόλυση. «Αγώνας για αξιοπρέπεια» απαντούν, επίσης ξεκάθαρα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εδώ και 15 ημέρες συνεχίζουν την απεργία μέχρι να αποσυρθούν οι εφιαλτικές προτάσεις του ιδιοκτήτη Χρυσοχόου. Με την συμπαράσταση του σωματείου στο χώρο των τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΠ και Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα) και την αλληλεγγύη τους αντιστέκονται στις καθημερινές δυσκολίες που έχει ένας τέτοιος αγώνας, ακόμη και όταν κλήθηκε η αστυνομία να περάσει το κατώφλι της επιχείρησης μετά από την προσπάθεια «τεχνητής» κρίσης μεταξύ των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν καθημερνά τις συνελεύσεις και με αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκαθαρίζουν στην ιδιοκτησία πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στους εκβιασμούς ούτε θα βάλουν την υπογραφή τους σε συμβάσεις που τους καθιστούν σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα: «Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω, από το να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε την εφαρμογή των νέων μέτρων και θα παλέψουμε για πλήρη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι.

http://www.e-dromos.gr

 

Ανακοίνωση απο την Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Για ένατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίσαμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που θέλει να μας επιβάλλει να δουλεύουμε για ένα 8ωρο την εβδομάδα. Η εν λόγω εταιρεία εδώ και 17 μήνες καθυστερούσε τις πληρωμές μας, αγνοώντας τις ανάγκες μας, πετώντας μας ανά 2-3 εβδομάδες έναντι των 50 – 100€. Τη Δευτέρα 19/03/2012 προχώρησε σε οριστική καταβολή των δεδουλευμένων μας εξοφλώντας και τον Φεβρουάριο, για να εκβιάσει δύο ώρες μετά, με την υπογραφή συμβάσεων με εκ περιτροπής 8ωρο εργασίας την εβδομάδα.

Και αυτή η κινητοποίηση στέφτηκε με επιτυχία παρόλες τις προσπάθειες της Διοίκησης της Phone Marketing να υπονομευτεί, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε δύο στρατόπεδα. Φανερώνει ότι φοβάται όταν οι εργαζόμενοι ενωμένοι αποφασίζουν για το μέλλον τους. Η εργοδοσία εμμένει στη στάση της για εφαρμογή εκ περιτροπής 8ωρου εργασίας την εβδομάδα, οδηγώντας μας έτσι στην εξαθλίωση, καταπατώντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Βρεθήκαμε στο δρόμο χωρίς μεροκάματο, χωρίς κανένα δικαίωμα στη ασφάλιση και στην υγεία, αφού με το καθεστώς αυτό που μας επιβάλουν δεν θα μπορούμε να ανανεώσουμε ούτε το βιβλιάριο του ΙΚΑ.

Στη Γενική μας Συνέλευση στις 02/04/2012 η πλειοψηφία των εργαζομένων ανανέωσε την απόφαση της ΓΣ για απεργία την Τρίτη 03/04/2012 και μπροστά στην αναλγησία της Διοίκησης απαντάμε με νέα 24ωρη απεργία, με προκήρυξη και από το ΣΕΤΗΠ και από το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για την Τετάρτη 04/04/2012. Ταυτόχρονα προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για σήμερα Τρίτη 03/04/2012 . Αποφασίσαμε να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα αυτονόητα. Να δουλεύουμε με αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούμε να συντηρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε ό,τι και αν μας τάζει η Διοίκηση. Ακόμα και στην προοπτική που η εταιρεία πάρει νέα έργα, αυξάνοντάς μας τις ώρες εργασίας, σύντομα θα ξαναβρεθούμε στο 8ωρο την εβδομάδα, αφού τίποτα δεν θα μας διασφαλίζει. Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια των εργοδοτών. Δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον μαζί τους. Δουλεύουμε και δικαιούμαστε να πληρωνόμαστε. Δεν μας χαρίζει το μεροκάματο κανείς.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων. Ο αγώνας μας αφορά όλους. Καλούμε και τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας να συμπαρασταθούν στην πάλη μας, καθώς όλοι μας βιώνουμε και στο σπίτι και στη δουλειά την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση.

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketing

http://www.setip.gr/?p=1802

Η ταυτότητα της εταιρείας-γαλέρας

Κατηγορία:Call Centers
Διεύθυνση:Εργασίας 2
Περιοχή:Ν.Ιωνία
Τ.Κ.:142 34
Τηλέφωνο:210-2700100
Fax:210-2700106
Στελέχη PHONE MARKETING S.A.
  • Μιχαήλ ΧρυσοχόουΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
  • Αμαλία ΚονιδάρηClient Service Director
  • Παναγιώτης ΤσαπραλήςIT Director

Δείτε περισσότερα και ανακοινώσεις στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1390515

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: