Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για να μην περάσει το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή μόλις 4 μεροκάματα το μήνα! Αφού τσέπωσαν δισεκατομμύρια ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, τώρα για την παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας τους, επιδιώκουν να καταδικάσουν τους 1.009 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε εξαθλίωση και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ακόμα μεγαλύτερη δραστική συρρίκνωση, αν όχι και λουκέτο.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου από το σωματείο ΤΡΙΑΙΝΑ κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, το οποίο στην αίτηση χαρακτηρίζεται «καταχρηστικό» και η εφαρμογή του επρόκειτο να ξεκινήσει από χτες το πρωί. Κατέθεσε επίσης και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, με αίτημα να μην εφαρμοστεί το αντεργατικό μέτρο μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή θα ανακοινωθεί σήμερα.

 

Μόνη λύση ο αγώνας

 

Ο Θοδωρής Κούτρας, ως εκπρόσωπος της ΕΕΝΣ στη διοίκηση του σωματείου, ανέφερε: «Αλλος δρόμος για τους εργαζόμενους των ναυπηγείων σήμερα δεν υπάρχει. ‘Η θα υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά ή θα τους ρίξουν στην κόλαση. Πιστεύουμε ότι έχουν τη δύναμη, την εμπειρία, ξέρουν ποιες πολιτικές δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στα ναυπηγεία και μπορούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση. Πιστεύουμε ότι σήμερα οι πολιτικές που ακολουθούνται και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ είναι καταστροφικές και οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθηθεί άλλος δρόμος ανάπτυξης, έτσι που και τα ναυπηγεία και όλος ο κλάδος να γίνουν λαϊκή περιουσία».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6807097&publDate=19/4/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: