44η μέρα απεργίας στα εργοστάσια «Λεμονιά» στο Βόλο

Για 44η μέρα συνεχίζεται σήμερα η απεργία των εργαζομένων στα εργοστάσια των «Αφών Λεμονιά», στο Βόλο. Με τον πολυήμερο, σκληρό απεργιακό αγώνα τους οι εργαζόμενοι διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους (η εταιρεία τους χρωστάει μισθούς πέντε και πλέον μηνών και σε κάποιους επιδόματα και δώρο), καθώς και την επαναφορά του 8ωρου που κατάργησε η εργοδοσία.

 

Πριν τις γιορτές του Πάσχα ο Λεμονιάς «πρόσφερε», έναντι των πολλών που χρωστά, ένα μικρό ποσό σε κάθε εργαζόμενο, θέτοντας ως όρο ότι όποιος το έπαιρνε θα δεσμευόταν πως θα επέστρεφε στη δουλειά. Αμεση ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και της Εργοστασιακής Επιτροπής στη ΜΕΚ, που οργάνωσαν Γενική Συνέλευση, η οποία πήρε απόφαση για συνέχιση της απεργίας με ακόμα καλύτερη περιφρούρησή της.

Το Συνδικάτο ζήτησε από την εργοδοσία να καθορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την αναξιοπιστία και την ασυνέπεια που έδειξε μην τηρώντας το προσύμφωνο μεταξύ της εταιρείας και του Συνδικάτου που υπογράφηκε στις 2/4/2012 και εκφράζοντας δυσπιστία για τις προθέσεις της.

Την επομένη του Πάσχα, ο επιχειρηματίας κάλεσε την εργοστασιακή επιτροπή και υποσχέθηκε ότι μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει οριστικό χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές των εργαζομένων…

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6806698&publDate=19/4/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: