Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από το συνέδριο των ΠΟΕ/ΟΤΑ καταγγέλοντας όργιο νοθείας

Στο συνέδριο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέκλεισαν συλλόγους εργαζομένων με το πρόσχημα της συμμετοχής συμβασιούχων και όχι αμιγώς μόνιμων υπαλλήλων.Οι παρατάξεις αυτές αποφάσισαν χτες, την πρώτη μέρα του συνεδρίου, να αποκλείσουν 18 σωματεία από το συνέδριο γιατί σε αυτά συμμετέχουν και συμβασιούχοι με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή επιδόθηκαν σε όργιο νοθείας σε μια σειρά άλλα σωματεία, όπως προέκυψε και από τις καταγγελίες που έγιναν στο συνέδριο.

Το ΠΑΜΕ σήλωσε: « Αφού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ προχώρησαν σε αυτό το πραξικόπημα αποχωρούμε από το συνέδριο οριστικά. Δε νομιμοποιούμε και δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτιο, ούτε για το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ούτε για την ΑΔΕΔΥ. Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Το λόγο έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την πλειοψηφία να διαβάζει τη λίστα με τα σωματεία που αποκλείονται σαν να ήταν κατηγορητήριο, και η συμμετοχή των συμβασιούχων σε αυτά εμφανίστηκε σαν κάτι ανήκουστο και εγκληματικό. Η στάση αυτή έχει την ξεκάθαρη στήριξη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ, οι επικεφαλής των οποίων παρευρίσκονταν και άκουγαν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας να χωρίζει τους εργαζομένους σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία, σε αυτούς που έχουν δικαίωμα να είναι μέλη των σωματείων και σε αυτούς που δεν έχουν!

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα σωματεία που αποκλείονται. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη των σωματείων αυτών έδωσαν καθαρές απαντήσεις στις τοποθετήσεις τους. Υπογράμμισαν με κάθε τρόπο ότι το βασικό ζητούμενο είναι η ενιαία ταξική δράση των εργαζομένων και απαραίτητος όρος για αυτό είναι η συμμετοχή στα σωματεία όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Αυτό ακριβώς δε θέλει η πλειοψηφία και γι’ αυτό προχωρά σε αποκλεισμούς, για να κρατήσει τους εργαζόμενους διαιρεμένους, αδύναμους να αντισταθούν αγωνιστικά στην γενικευμένη επίθεση που δέχονται.

Τη θέση της αυτή υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που χωρίς να έχουν την πλειοψηφία είναι πρόεδροι σε σωματεία που αποκλείονται πήραν το λόγο για να υποστηρίξουν ότι πρέπει να σωματεία τους να αποκλειστούν γιατί σε αυτά ψήφισαν συμβασιούχοι.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ανάλογες πρακτικές των κρατικών συνδικαλισταράδων των  ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ γίνονται σχεδόν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σύμβαση ή με ασφάλιση στο ΙΚΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: