Νέα 24ωρη απεργία στα «Φωκάς» το Σάββατο

Με νέα 24ωρη απεργία μεθαύριο Σάββατο κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα «Φωκάς»  ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία.

 

Aν γίνουν όσα ζητά ο εργοδότης οι μισθοί των εργαζομένων καταβαραθρώνονται όταν το κόστος ζωής της λαϊκής οικογένειας εκτοξεύεται καθημερινά. Σήμερα ο βασικός μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου άγαμου εμποροϋπάλληλου είναι 903,67 ευρώ. Με την κατάργηση της κλαδικής και υπαγωγή των εργαζομένων στην ΕΓΣΣΕ ο μισθός τους πέφτει για τους μεν άνω των 25 ετών στα 586 ευρώ, για τους δε κάτω των 25 ετών στα 511 μικτά (440 καθαρά) για 8ωρη εργασία, ή 310 καθαρά για 6ωρη. Πρόκειται για μειώσεις μισθού ως και 43%!

Χθες στο κατάστημα της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδό του απεργοί, μαζί με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Αποφασισμένοι να μη θυσιάσουν τα δικαιώματά τους, δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν καθολικά στην 24ωρη απεργία και πραγματοποίησαν ολοήμερες απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα, έχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους τους από άλλες επιχειρήσεις του εμπορίου.

Σχολιάστε