Για την απεργία στη Phone marketing, 67 μέρες, αφιέρωμα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην Phonemarketing και στην PRS,

Από το Νοέμβριο του 2010 έως σήμερα η εργοδοσία συστηματικά και επανειλημμένα καθυστερούσε την καταβολή δεδουλευμένων αδιαφορώντας για τις ανάγκες των εργαζομένων, κάνοντας ενέσεις ανά 15 – 20 ημέρες των 70-100€. Μάλιστα η καθυστέρηση της εξόφλησης έφτασε σε ορισμένες περιόδους τους 3 μήνες. Κατά τη διάρκεια των 15 αυτών μηνών, απευθυνθήκαμε πολλές φορές προς την επιχείρηση πιέζοντάς την να πράξει τα αυτονόητα. Αποθρασσυμένη η εργοδοσία από το συνολικό χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το τεράστιο ποσοστό ανεργίας, έριχνε το φταίξιμο για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 19/3/2012, αισθανθήκαμε ανακουφισμένοι όταν πληροφορηθήκαμε την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μας, αλλά 2 ώρες μετά την ανακοίνωση αυτή η εταιρεία μας απείλησε να αποδεχθούμε την αποδοχή νέων συμβάσεων οι οποίες προβλέπουν 8 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Με την πρόταση αυτή, ουσιαστικά μας οδηγεί έξω από την εταιρεία καθώς είναι ευνόητο σε όλους ότι δεν υπάρχει εργαζόμενος που να μπορεί να ζήσει με τις αποδοχές αυτές. Άμεση ήταν και η απάντηση μας, απευθυνόμενοι στο ΣΕΤΗΠ και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, πραγματοποιήσαμε, με προκήρυξη και από τα δύο σωματεία, προειδοποιητική 24ωρη απεργία, εχθές στις 21/3/2012, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. Στην κινητοποίηση αυτή παραβρέθηκαν συμπαραστεκόμενοι, η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας και εκπρόσωποι από άλλα σωματεία.

Στη συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση και αφού επαναλήφθηκαν οι κατηγορίες προς όλους τους συναδέλφους, μας προέβαλαν ως μοναδική λύση να αποδεχθούμε το άθλιο ωράριο του 8ωρου την εβδομάδα και το μεροκάματο των 140€ – 160€ το μήνα. Στη συνέλευση που ακολούθησε μετά τη συνάντηση, η συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 22/03/2012, με στόχο να δώσει απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας. Τέλος αποφασίσαμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη θέση μας, της μη αποδοχής οποιασδήποτε αλλαγής στις εργασιακές μας σχέσεις, καθώς και ότι σε περίπτωση που η Διοίκηση δεν αλλάξει στάση θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω, από το να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε την εφαρμογή των νέων μέτρων και θα παλέψουμε για πλήρη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στηνPhonemarketing

22 Μαρτίου 2012

http://www.setip.gr/?p=1771

Από τότε πέρασαν 67 μέρες απεργίας, συνεχούς, επαναλαμβανόμενης και επαναπροκυρησόμενης από το ΣΕΤΗΠ, το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής όπου επικρατεί το ΠΑΜΕ. Στην ιστοσελίδα του συνδικάτου εναλλάσονται οι ανακοινώσεις των απεργών με αυτές των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων μεταξύ εργαζόμενων επιχειρήσεων, κάτι που φαίνεται να μειώνεται τελευταία αφού πολλές οργανώσεις και φορείς δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς. Μια χαρακτηριστική είναι η παρακάτω:

Εδώ και περίπου δύο μήνες (από τις 21 Μάρτη), οι εργαζόμενοι στην  εταιρεία Phone-marketing στη Νέα Ιωνία, απεργούν, αντιδρώντας στον εκβιασμό της εργοδοσίας για την κατάργηση των συμβάσεών τους και την εκ περιτροπής εργασία, με 8 ώρες δουλειά την εβδομάδα και 140 ευρώ μηνιαίο μισθό!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών της Phone Marketing. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Ιδιαίτερα σήμερα που με την κατάργηση της μετενέργειας οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σύγχρονοι σκλάβοι, είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε ένα αγωνιστικό κίνημα ανατροπής των αντιλαϊκών σχεδίων και της αντεργατικής πολιτικής με όποια κυβέρνηση και αν προωθούνται.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλες τις συλλογικότητες της Νέας Ιωνίας, σωματεία εργαζομένων, επιτροπές κατοίκων κ.λπ. σε μια πρώτη συνάντηση στην αίθουσα του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ν Ιωνίας, λεωφόρο Ηρακλείου 268 την Τετάρτη 23 Μάη και ώρα 18:00 για το συντονισμό του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων-Περισσού

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1401727

Κι ακόμη μία είναι αυτή της συνέλευσης αναρχικών:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ PhoneMarketing

Οι εργαζόμενοι στη PhoneMarketing ,στη Νέα Ιωνία (Εργασίας 2), συμπληρώνουν σχεδόν, ενάμιση μήνα συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η εν λόγω εταιρεία, συνεργάζεται με ιδιωτικές-πολυεθνικές- εταιρείες (όπως η Vodafone,η Wind κ.α),ως εκ τούτου έχει προσλάβει τηλεφωνητές και τηλεφωνήτριες για εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση διάφορων πακέτων. Οι εργαζόμενοι στη εταιρεία, πολύ πριν ξεσπάσει η «κρίση» τους, έπρεπε να είναι προσηλωμένοι στην οθόνη τους, να είναι σύντομη και περιεκτικοί, να κάνουν κουτσουρεμένα διαλείμματα και να διασφαλίζουν τους «στόχους» που έθετε η εργοδοσία για να εδραιώσουν την θέση τους. Τους τελευταίους 17 μήνες, η εταιρεία καθυστερούσε τις πληρωμές των εργαζομένων, πετώντας τους 50-100 ευρώ, ανά 2-3 εβδομάδες, στις 19 Μαρτίου προχώρησε σε οριστική καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να έρθει μετά από δύο ώρες, εκβιάζοντας με την υπογραφή συμβάσεων, εκ περιτροπής 8ώρου εργασίας την εβδομάδα ,έναντι του «αμύθητου» ποσού των 140 ευρώ.

Η υπογραφή των αντεργατικών μέτρων, από τους κυβερνώντες, σε σύμπραξη με την εγχώρια και την ευρωπαϊκή ελίτ ,τώρα πραγματώνεται Οι κρίσεις του καπιταλισμού, δεν είναι κάτι το πρωτοφανές στην όλη διαδρομή του, μιας και η συσσώρευση του πλούτου στα χέρια των λίγων και η εξαθλίωση των πολλών, οδηγούσε πάντα σε καταστάσεις ύφεσης και συστημικών κρίσεων. Η επιβίωση του καπιταλισμού κάτω από τέτοιες συνθήκες, στηρίζεται σε κάτι πολύ απλό: στην ιδιωτικοποίηση των κερδών και την κοινωνικοποίηση των ζημιών. Η καταστροφή ολόκληρων παραγωγικών δυνάμεων και ολόκληρων χωρών, αποτελεί επιβεβλημένο όρο για να αποτραπεί η «κατάρρευση».Η εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού με μισθούς πείνας, η αδυναμία πρόσβασης στην παιδεία και την υγεία, οδηγεί στοχευμένα στον έλεγχο και την υποδούλωση.

Ο αγώνας για επιβίωση θα πρέπει να είναι διαρκής και αέναος με τους εργαζόμενους να παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους, εκβιαζόμενοι από τα αφεντικά, που έχουν φέρει την κατάσταση στα μέτρα τους, κατοχυρωμένοι πια και συνταγματικά. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ζητάμε τα αυτονόητα, που έχουν κερδηθεί με αγώνες εδώ και 100 και πλέον χρόνια. Τι είναι όμως το αυτονόητο πια; Απλά μια θέση εργασίας; Το οκτάωρο; Το οκτάωρο με 400 ευρώ; Ένα οκτάωρο την εβδομάδα με 140 ευρώ;

Είναι ανάγκη να αρχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας και να συνδιαμορφώσουμε απόψεις για το τι κοινωνία θέλουμε. Μια κοινωνία που θα σέβεται τον άνθρωπο, που δεν θα έχει ως μοναδικό σκοπό την χαλιναγώγηση του και την υποδούλωση του ,αλλά θα τον απελευθερώνει πραγματικά. Μία κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα εισπράττουν την αξία αυτών που έχουν παράξει ακέραια, μια κοινωνία που θα μιλάει με όρους ισότητας και ελευθερίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της PhoneMarketing

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα εκβιαστικά διλήμματα κάθε εργοδοσίας και ο φόβος που καλλιεργείται, να μη γίνουν οι αιτίες της εσωστρέφειας μας, αλλά η δύναμη που θα καλλιεργήσει τις αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η δύναμη που θα μας ωθήσει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ-ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1396718

To παρακάτω κείμενο από το e-dromos τείνει σε μια περιληπτική καταγραφή του αγώνα τους:

Μπορεί να βρίσκεται στην οδό Εργασίας αριθμός 2, αλλά η προσφορά της στην αγορά εργασίας είναι μόνο ένα 8ωροτην εβδομάδα. Αυτό το μοντέλο προσπάθησε να επιβάλει η επιχείρηση Phone Μarketing στους εργαζόμενούς της. Κι αυτοί, εδώ και δύο μήνες, απαντούν με απεργία. Πρόκειται για μια από τις επιχειρήσεις που ξεπήδησαν εδώ και χρόνια πουλώντας σε τρίτους υπηρεσίες τηλε-είσπραξης, τηλε-πωλήσεων και άλλες παροχές αναπτύσσοντας ένα υπερ-ελαστικό μοντέλο εργασίας.
Μέσα από ένα πλέγμα επιχειρήσεων του ιδίου ιδιοκτήτη και επιδεικνύοντας αρνητικούς ισολογισμούς προσπαθεί να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, εξωθώντας τους εργαζόμενους σε παραίτηση, όπως λένε οι ίδιοι. Η νομοθεσία της συγκυβέρνησης, ο «παθητικός» ρόλος του υπουργείου Εργασίας και της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και ο ενεργός ρόλος της αστυνομίας στηρίζουν τις επιδιώξεις του. Η απάντηση όμως που δίνουν μέσα από τη γενική τους συνέλευση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν αφήνει περιθώρια στην εργοδοσία να σπάσει τον αγώνα τους, παρά τα εμπόδια που προσπάθησενα τους βάλει, χρησιμοποιώντας μεθόδους διάσπασης μέχρι και απεργοσπαστικό μηχανισμό: «Η αξιοπρέπειά μας και η ίδια η ανάγκη μας για επιβίωση δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω σ’ αυτόν τον αγώνα. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας. Για 140 ευρώ με ένα 8ωρο την εβδομάδα, δεν μπαίνουμε για δουλειά».
Στην τελευταία γενική συνέλευση, στις 11/5, αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες τις οποίες προκηρύσσουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Με απεργιακό ταμείο και την αλληλεγγύη που εκφράζουν τόσο οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, όσο και οργανώσεις εργαζομένων, οι απεργοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσής τους. Η απόφασή τους συμπυκνώνεται στο κείμενο που κυκλοφόρησαν. «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», γράφουν χαρακτηριστικά και εξηγούν:«Όσα τερτίπια και αν χρησιμοποιήσουν, όσους ισολογισμούς και να μας παρουσιάσουν, στους οποίους φαίνεται ξεκάθαρα η μεταφορά ποσών από τη μια στην άλλη εταιρία του ίδιου ιδιοκτήτη, εμάς δεν μπορούν να μας μπερδέψουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα χρόνια, μέχρι σήμερα, με τη δουλειά μας παράγουμε τεράστιο πλούτο και τον καρπώνονται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Γνωρίζουμε επίσης ότι χωρίς τους εργάτες ούτε γρανάζι γυρίζει, ούτε τηλέφωνο δουλεύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη».

Φαίνεται πως κι εδώ έχουμε μια νέα απεργία διαρκείας  από αποφασισμένους/ες που δεν καταλαβαίνουν και πολλά από εργοδότες και κρατικές αυθαιρεσίες. Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας είναι κρατικό κατασκεύασμα και πατάει πάνω σε πλήθος νόμων-τεράτων που επιτρέπουν το δουλεμπόριο μεταξύ εταιρειών, την καταλήστευση των εργαζόμενων και την ασυλία των αφεντικών. Εχουμε μια νέα «Χαλυβουργία» που πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.

Update: Mας υποδείχτηκε από τον/την Amik  ένα video που έφτιαξαν οι «διακόπτες» για την απεργία, το παρακάτω:

http://adiabastoi.wordpress.com/

http://diakoptes.blogspot.com/

Advertisements

One Comment to “Για την απεργία στη Phone marketing, 67 μέρες, αφιέρωμα”

 1. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ 114 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ PHONE MARKETING

  Στις 21 Μαρτίου εμείς οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing προχωρήσαμε σε μια σκληρή απεργία διαρκείας ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που προσπάθησε να μας επιβάλλει η εργοδοσία (δηλαδή να δουλεύουμε με ένα 8ωρο την εβδομάδα για 140 ευρώ το μήνα ).

  Στη διάρκεια αυτών των 114 ημερών περιφρουρήσαμε σε καθημερινή βάση την απεργία μας, στήνοντας μικροφωνική αντιπληροφόρησης για να διαβάζονται τα κείμενα μας αλλά και όλα όσα μας έστελναν όσοι συμπαραστέκονταν σε αυτόν τον αγώνα. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στην επιθεώρηση εργασίας, στο υπουργείο εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο εργασίας μας.

  Δίπλα σε αυτόν τον αγώνα στάθηκαν αρκετές δεκάδες αλληλέγγυοι φορείς: κλαδικά-επιχειρησιακά σωματεία, σωματεία βάσης καθώς και σύλλογοι εργαζομένων, λαϊκές και τοπικές επιτροπές των γύρω περιοχών, συλλογικότητες και αυτοδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί χώροι αλλά και πολλοί μεμονωμένοι άνθρωποι στηρίζοντας αυτόν τον αγώνα με καθημερινή φυσική και ηθική παρουσία, όπως και οικονομική στήριξη γεγονός που μας βοήθησε αρκετά για να αντέξουμε σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα δίνοντάς μας κουράγιο για τη κάθε παρά πέρα μέρα ύπαρξης σε αυτόν.

  Καταφέραμε να αρθεί η αρχική πρόταση του εργοδότη για 1 μέρα εργασίας την εβδομάδα, με αποδοχή από τη πλευρά μας, μιας νέας συμφωνίας με σαφώς δυσμενέστερους όρους από την αρχική κατάσταση. Για τους επόμενους 3 μήνες μπαίνουμε σε καθεστώς ημιαπασχόλησης, δηλαδή 4ωρης πενθήμερης εργασίας με 15% μείωση των αποδοχών μας (στα πλαίσια όμως των παλιών συλλογικών συμβάσεων όσο αφορά το μισθολογικό) και στα μέσα Οκτώβρη επιστρέφουμε στα ωράριά μας με 15% μείωση.

  Σίγουρα δε βελτιώθηκαν ούτε διατηρήθηκαν οι αρχικές συλλογικές συνθήκες εργασίας, αλλά αυτό δε πρέπει να μας πτοεί καθώς αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί και μέσα στο χώρο εργασίας. Ιδίως μετά την ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου μας, και πόσο μάλλον ενώ κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα αντλήσαμε εμπειρία αναγνωρίζοντας τη δύναμη του συλλογικού με διάφορες μορφές αντίστασης, που μας έδωσαν την δυνατότητα να μπορούμε εμείς να καθορίσουμε το πεδίο μάχης ενάντια στα νέα μέτρα του κράτους και των αφεντικών για τη δημιουργία σκλάβων.

  Η εξέλιξη ίσως και να ήταν διαφορετική αν όλοι οι εργαζόμενοι συμμετείχαμε ενεργά στα συλλογικά μας όργανά από την αρχή ,με στόχο να παίρνονται οι αποφάσεις από τα κάτω, και οι ζυμώσεις που θα προέκυπταν να ήταν ικανές να συνδέσουν τους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες πριν ακόμα βρεθούμε και εμείς σε αυτή τη θέση.

  Επίσης, κατά την διάρκεια της απεργίας, θα μπορούσαμε, δίχως φόβο ,να πραγματοποιήσουμε δυναμικότερες και περισσότερες παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και πορείες έξω από την εταιρεία καθώς και στο κέντρο της μητρόπολης μαζί με όλους όσους βιώνουν τις ίδιες απάνθρωπες συνθήκες επιβίωσης έτσι ωστε να ενωθούν οι επιμέρους αγώνες που εξελίσσονται καθημερινά αλλά και να εξαπλωθεί η ανάγκη για αντίσταση στην κοινωνία συνολικότερα.

  Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της ιστορίας που διανύουμε, η επίθεση των αφεντικών δεν έχει όρια, καταργώντας εργατικά κεκτημένα και δικαιώματα, κάνοντας μειώσεις σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα, έχοντας αποδημήσει το σύστημα υγείας και περίθαλψης και επιβάλλοντας σαν μόνη πραγματικότητα για εμάς την επισφάλεια και την ανεργία. Το αποτέλεσμα είναι η απόγνωση και η εξαθλίωση να σαρώνουν τον κοινωνικό ιστό, ενώ αυτή η επίθεση δεν θα σταματήσει να εντείνεται όσο τους δίνουμε χώρο.

  Άρα δε μπορούμε να μιλήσουμε για νίκη ή για ήττα.

  Είναι και αυτή μια στιγμή του αγώνα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας από εμάς ξεχωριστά είναι ικανός να πάρει τη ζωή στα χέρια του μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, δρώντας συλλογικά και σεβόμενος τη διαφορετική αντίληψη, παίρνοντας αποφάσεις και συμμετέχοντας σε δυναμικές δράσεις, μέσα από οριζόντιες αδιαμεσολάβητες διαδικασίες μακριά από παραταξιακές και κομματικές λογικές, που περιχαρακώνουν τους κοινωνικούς και κατ’ επέκταση εργασιακούς αγώνες.

  Άλλωστε έτοιμες συνταγές αγώνα και φόρμουλες κατάκτησης αξιοπρεπών συνθηκών επιβίωσης δεν υπάρχουν. Αυτές θα τις κατακτήσουμε από κοινού αρκεί να νικήσουμε το φόβο παίρνοντας τις ζωές μας στα χεριά μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα…

  ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  Μέσα και έξω από τη δουλειά…

  Ε.Κ (Απεργός-Εργαζομένη στη Phone Marketing)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: