Η «Ελευθεροτυπία» θα ξανα-γίνει εφημερίδα των συντακτών της?

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι με πολυετή παρουσία στην Ελευθεροτυπία έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση μιας καθημερινής απογευματινής ανεξάρτητης εφημερίδας.
Εχει συσταθεί εταιρεία με μετόχους όλους τους εργαζόμενους και όλες οι επιμέρους αποφάσεις για τη γραμμή, την έκδοση κ.λπ. Θα ληφθούν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του προσωπικού.
Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο,ενδεχομένως και πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

http://nonews-news.blogspot.com/2012/05/o_27.html

Προηγήθηκε μια απόριψη:

Απέρριψε το δικαστήριο την  αίτηση της Χ.Κ.Τεγόπουλος για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η διοίκηση για την συγκεκριμένη υπόθεση ειχε ολοκληρωθεί στις 19 Μαρτιου. Η Χ.Κ.Τ ειχε κάνει αιτηση  για το άρθρο 99 λιγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα  κι ενώ  ειχαν εκδοθει  δικαστικες αποφάσεις για τα ασφαλιστικα μέτρα που ειχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι. Με τις αποφάσεις αυτές επιδικάζονταν το σύνολο των  δεδουλευμένων που οφειλει η διοικηση στους εργαζομενους, απο τον περασμένο Αύγουστο και ανοιγε ο δρόμος για την πληρωμή τους μέσω των  κατασχέσεων εις χείρας τριτων. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι εργαζόμενοι σε συνέλευση θα συζητήσουμε  αυτη την σημαντική εξέλιξη.

http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/2012/05/99.html

 

Για την ιστορία:

Ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους την περίοδο της χούντας είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Εμφανίσθηκε ως «η εφημερίδα των 80 συντακτών», αλλά με αρχικούς ιδιοκτήτες τον Χρήστο Τεγόπουλο και τον Χρήστο Σιαμαντά, με διευθυντή σύνταξης τον Αλέκο Φιλιππόπουλο, καθώς ο Τεγόπουλος προσέφερε το χαρτί για την έκδοση και προωθήθηκε σαν αφεντικό. Τον Απρίλιο του 1976 τη διεύθυνση σύνταξης ανέλαβε ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Μετά από δύο χρόνια (Μάιος 1978), ο έλεγχος της εφημερίδας περιήλθε αποκλειστικά στον πρώτο μέσω της «Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.» και παρέμεινε ως τον θάνατό του (Νοέμβριος 2006).

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας, ενώ τον Μάιο του 1978 κυκλοφόρησε και η Πρωινή Ελευθεροτυπία, παράλληλα με το απογευματινό φύλλο, χωρίς μάλιστα η έκδοση της μίας να επηρεάσει την κυκλοφορία της άλλης. Η πρωινή αυτή έκδοση διακόπηκε δύο χρόνια αργότερα (Μάιος 1980). Από τον Ιανουάριο του 1983 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε tabloid, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Advertisements

One Trackback to “Η «Ελευθεροτυπία» θα ξανα-γίνει εφημερίδα των συντακτών της?”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: