Σε επίσχεση εργασίας από 31/5 οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, απλήρωτοι από τον Ιανουάριο

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο, Πέμπτη 31 Μαΐου, τα μέλη του συλλόγου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση.

Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι σήμερα.
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΑΤΕΙΘ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η απόφαση για επίσχεση εργασίας «βασίζεται στην αγωνία των συναδέλφων όχι μόνο για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά και για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε από το περασμένο ακαδημαϊκό έτος:
– Με τη σημαντική μείωση των ωρών του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού που φτάνει συνολικά στο 70 %,
– Με τη συνεχιζόμενη μείωση του μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού και τη μη αναπλήρωσή του με νέες προκηρύξεις,
– Με τη συνεχιζόμενη μείωση των κονδυλίων για αναλώσιμα υλικά και άλλες υποδομές,
– Με την αύξηση του κόστους των σπουδών για τις οικογένειες των Φοιτητών
Όλα αυτά θεωρούμε πως θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την καταβολή των δεδουλευμένων μας, αλλά και συνολικά το μέλλον μας στο ΤΕΙ, αλλά και των μέλλον των ΤΕΙ».
Η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει ως εξής: «Τα περί ακυβερνησίας είναι τουλάχιστον αστείες δικαιολογίες, αφού όπως όλοι βλέπουμε και ζούμε και κυβέρνηση υπάρχει και νέα χειρότερα προσπαθούν να πάρουν.
Εξάλλου δεν υπάρχει κυβέρνηση για να πληρώσει τα δεδουλευμένα μας, αλλά υπάρχει κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει τις εκλογές (παρωδία) για την εκλογή των εσωτερικών συμβούλων του ΤΕΙ;
Δεν υπάρχει κυβέρνηση για να πληρώσει τα δεδουλευμένα μας, αλλά υπάρχει κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει την αξιολόγηση των Τμημάτων του ΤΕΙ;
Είναι λοιπόν αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας, και υποχρέωση του συνόλου της κοινότητας του ΤΕΙ να στηρίξει τον αγώνα αυτό».
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: