2 μήνες επίσχεση εργασίας στη FINTEXPORT

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, που ξεκίνησαν εδώ και δύο μήνες – από τα τέλη Μάρτη – οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας FINTEXPORT, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την κανονική λειτουργία του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι εδώ και …7 μήνες, ενώ το τελευταίο τρίμηνο με ευθύνη της εργοδοσίας, το εργοστάσιο δεν έχει εργασίες λόγω έλλειψης πρώτων υλών.

Οι εργαζόμενοι καλούνται, ταυτόχρονα, να ξεπεράσουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων της FINTEXPORT, η οποία, όλο το προηγούμενο διάστημα, τούς καλούσε σε συμβιβασμό με την εργοδοσία, στη λογική να «βάλουν πλάτη», έτσι ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο. Συνέπεια αυτού, ήταν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται επί τέσσερις ολόκληρους μήνες, μέχρι που σταμάτησε η λειτουργία του εργοστασίου και οι εργαζόμενοι βγήκαν σε επίσχεση.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, και λίγο πριν την παύση της λειτουργίας της επιχείρησης, η εργοδοσία είχε επιβάλει εκ περιτροπής τετραήμερη εργασία με 20% μείωση μισθού.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από συνελεύσεις, προκειμένου να οργανώσουν παραπέρα την πάλη τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει με χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν, στα μέσα Μάρτη, είχε καλέσει την αστυνομία, σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσει τους εκπροσώπους της ΟΕΚΙΔΕ και του Συνδικάτου, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6875369&publDate=31/5/2012

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: