Ξεμένει από τρόφιμα το νοσοκομείο «Ελπίς»

Αυτό προκύπτει από επείγον έγγραφο του τμήματος διατροφής που απευθύνει προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και στο οποίο αναφέρει ότι τελειώνουν βασικά τρόφιμα όπως ζυμαρικά λάδι, ντοματοειδή είδη παντοπωλείου φρυγανιές κλπ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι τα γιαούρτια έχουν τελειώσει από τις 11/3/2012, είδος που όπως είναι γνωστό είναι βασικό διατροφικό σκεύασμα στα Νοσοκομεία.

Η «στάση πληρωμών» του Νοσοκομείου προς τους προμηθευτές, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων πόρων, οδηγεί στην διακοπή τροφοδοσίας σε βασικά τρόφιμα, με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη.

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα ήταν η Λέρος, αλλά και άλλα Νοσοκομεία του Αιγαίου. Τώρα το ΕΛΠΙΣ, πιθανόν και σε άλλα νοσοκομεία που όμως το πρόβλημα δεν πήρε δημοσιότητα.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση μιλά για εξορθολογισμό των δαπανών υπονοώντας και νέα συμπίεση προς τα κάτω των οικονομικών πόρων των Νοσοκομείων. Όμως αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε τρομερές ελλείψεις σε υλικά φάρμακα και τρόφιμα.

Σε λίγο λοιπόν θα ζητούν από τους ασθενείς να αγοράζουν φαγητό από catering.

Παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ελπίς

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το εργατικό κίνημα στην υγεία, και όχι μόνο, πρέπει να θέσει σαν βασικό αίτημα την άμεση, γενναία χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ για να μην αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία και γενικότερα στην υγεία και την υγειονομική περίθαλψη.

http://ygeionomikoi.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: