Ξεπουλάνε ΕΛΒΟ και Ελληνικά ταχυδρομεία

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικωποιήσεων, μπαίνει από σήμερα πωλητήριο στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Η Διυπουργική Επιτροπή που απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, Εθνικής Αμύνης κ. Π. Παναγιωτόπουλο, Αναπτύξεως κ. Κ. Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος κ. Ευάγγ. Λιβιεράτο και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, εξέφρασε τη βούληση της για πώληση ως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ που μέχρι τώρα βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και για την άμεση μεταβίβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προ των πυλών ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, ανοίγει στην ουσία τον δρόμο για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μιας και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέχουν το 10% του μετοχικού τους κεφαλαίου το οποίο, από κοινού με το 35%, που έχει στην διάθεση του το δημόσιο, συνιστούν την άμεση κι έμμεση παρουσία του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΤ.

Παράλληλα, όσον αφορά την ιδωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, είναι απαραίητο να αναφερθεί πως αποτελεί την  μοναδική βιομηχανία στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στην Ελλάδα και έχει ως κύρια αποστολή την ικανοποίηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε οχήματα και ανταλλακτικά ελληνικής κατασκευής. Η ΕΛΒΟ που έχει τις εγκαταστάσεις της στην βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους ενώ πληθώρα μικρότερων επιχειρήσεων με χιλλιάδες εργαζομένους υποστηρίζουν και ενισχύουν την παραγωγή της.

http://www.iskra.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: