Στη 12η μέρα η απεργία των εργαζόμενων στην «Κατσελης»

 Η εταιρεία, αν και χρωστά συνολικά τρεις μήνες δεδουλευμένων στους εργαζόμενους – και ήδη «τρέχει» και ο τέταρτος – δεσμεύεται μόνο για την αποπληρωμή του ενός μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους δε βάζει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών στον «Ριζοσπάστη», διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης πηγαίνουν στην πύλη όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τους λένε ότι μόνο αν λήξουν την απεργία μπορεί να πληρωθούν.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα απαιτήσουν τα δικαιώματά τους ενώ η συντριπτική πλειοψηφία   βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και πολλοί απ’ αυτούς ζουν με δανεικά.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε πως η αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» ανήκει στον πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο Δαυίδ («Coca – Cola», 3E κ.λπ.), ο οποίος ήδη από την προηγούμενη χρονιά έχει ξεκινήσει συνολικότερη αναδιάταξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με το κλείσιμο δύο μονάδων της COCA – COLA σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ ταυτόχρονα είχε προχωρήσει και σε εκατοντάδες (πάνω από 300) απολύσεις στην επιχείρηση με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Αλλά και στην «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» ο όμιλος ακολουθεί την τακτική της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων.

 http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6987032&publDate=10/8/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: