15% μείωση αποδοχών των ζαχαροπλαστών

Η  ηγεσία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΥΤΕ), υπέγραψε τη νέα κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό των πάσης φύσεως εργαστηρίων ζαχαρωδών προϊόντων, με μείωση στους βασικούς μισθούς ύψους 15% και πάγωμα των τριετιών για ένα χρόνο.Η συνομοσπονδία καταγγέλλεται πως εξέδωσε κι ένα κατάπτυστο κείμενο Γράφει, χαρακτηριστικά, η ΠΟΕΕΥΤΕ στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Θέλουμε να τιμήσουμε τη μόνη εργοδοτική Οργάνωση στον κλάδο μας και τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Λαγό, που παρά την οικονομική κρίση σεβάστηκε την υπογραφή της και δεν κατήγγειλε πρόωρα την κλαδική σύμβαση Ζαχαρωδών. »

Αμεση ήταν η απάντηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, το οποίο και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μη σκύψουν το κεφάλι και να απαντήσουν στην επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας και κυβερνητικών συνδικαλιστών. «Το γεγονός της μη καταγγελίας μιας ΣΣΕ από εργοδότες – ιδιαίτερα από βιομήχανους – όχι μόνο δεν επιδεικνύει κοινωνική ευθύνη από μέρους τους, αλλά εντάσσεται στην τακτική τους να κάνουν χρήση όλων των αντεργατικών νόμων που τους χάρισαν οι κυβερνήσεις, χωρίς να χρειάζονται στην παρούσα φάση τη συνδρομή της Ομοσπονδίας για να μειώσουν τους έτσι κι αλλιώς πενιχρούς μισθούς και μεροκάματα των εργαζομένων», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Και τονίζει: «Καμιά έκπληξη δεν πρέπει να προκαλούν οι φιλοφρονήσεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ προς τους βιομήχανους, αφού είναι πλήρως στοιχισμένοι με τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας και πιστοί στο βρώμικο ρόλο που ανέλαβαν αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είτε υπογράφουν μειώσεις, είτε αφήνουν τις ΣΣΕ να λήγουν με τις γνωστές συνέπειες (ελέω μνημονίου) το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και στις δυο περιπτώσεις καλούν τους εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα την εξαθλίωση και στην ανεργία. Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για υποταγή στα συμφέροντα της εργοδοσίας και υπονόμευση της ζωής της εργατικής οικογένειας».

http://www2.rizospastis.gr/reportage.do?publDate=22/8/2012&id=14178&reportage=work

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: