Φαρμακοποιοί, σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις

Μιλώντας στον διαδικτυακό ιστότοπο ygeia360.gr, ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος κάνει λόγο για επερχόμενο “μεγάλο ματς” μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν πείθονται ούτε από τις γενικόλογες, όπως τις χαρακτηρίζει ο ίδιος, χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη, σύμφωνα με τις οποίες ο Οργανισμός θα έχει εξοφλήσει πλήρως μέχρι την ερχόμενη Τρίτη τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Μαΐου και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών-μελών του ΦΣΑ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

 

Γενική συνέλευση του ΠΦΣ

Την ίδια στιγμή, συγκαλείται αύριο η γενική συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να εκτιμήσει τη διαμορφούμενη κατάσταση, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) προτείνει στη γενική συνέλευση του ΠΦΣ πανελλαδική αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ η οποία θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι σε αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται ήδη οι φαρμακοποιοί-μέλη όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Κρήτης, καθώς και εκείνοι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Γρεβενών, Φλώρινας, Ευβοίας, Κυκλάδων, Κερκύρας, Ροδόπης, Θεσπρωτίας και Κοζάνης, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου ξεκινούν την ίδια μορφή κινητοποίησης κατά του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας και από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί – μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Καστοριάς και Κεφαλληνίας-Ιθάκης.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=709031

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: