Υπέγραψε μείωση των μισθών η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην Εθνική Τράπεζα

Σε προηγούμενο δημοσίευμα εδώ είδαμε πως υπογράφτηκε νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με την Εθνική Τράπεζα. Το σημερινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» διαφωτίζει περισσότερο τι έγινε:

..Tην απόφαση να υπογράψουν τη σύμβαση είχαν πάρει πριν μια βδομάδα οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) και «Διαφάνεια» (νέα παράταξη που επίσης προέρχεται πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, σε αυτή συμμετέχει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος).

Οι ίδιες παρατάξεις αγνόησαν κατ’ επανάληψη την πρόταση της «Ενιαίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) την απόφαση για την επιχειρησιακή σύμβαση να την πάρουν οι εργαζόμενοι μέσα από γενική συνέλευση. Ακόμα χειρότερα χτες και πριν υπογράψουν τη σύμβαση καταπάτησαν κατάφορα τη θέληση και απόφαση των εργαζομένων.

Μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, η «Ενιαία» αντέδρασε άμεσα και κατέβασε κείμενο στους εργαζόμενους με το οποίο: καταγγέλλεται «η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να προχωρήσει σε υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις μισθών», απορρίπτεται η μείωση των μισθών, απαιτείται την απόφαση για το περιεχόμενο της σύμβασης να την πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από γενική συνέλευση.

Το κείμενο συγκέντρωσε υπογραφές πάνω από τον απαιτούμενο αριθμό που προβλέπει το καταστατικό και με βάση αυτό 11 σύμβουλοι του ΔΣ (της «Ενιαίας» και από άλλες παρατάξεις) κατέθεσαν χτες το πρωί πρόταση στο ΔΣ για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η απάντηση που έδωσαν προφορικά οι εκπρόσωποι των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ είναι ότι πρώτα θα υπογράψουν τη σύμβαση και μετά θα πάνε στη σύγκληση γενικής συνέλευσης!

Λίγες ώρες μετά υπέγραψαν τη σύμβαση, παρακάμπτοντας τη θέληση και απόφαση των εργαζομένων για να τους φέρουν έτσι μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, στηρίζοντας τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: