Ραγδαία αύξηση των απόρων στην Αλεξανδρούπολη

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των απόρων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ξεπερνώντας ποσοστιαία το 300%. Αυτή τη στιγμή είναι καταγεγραμμένες 550 άπορες οικογένειες από το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου έναντι των 150 ατόμων το 2010.

Σύμφωνα με το e-evros.gr μιλώντας στην ΕΡΑ Ορεστιάδας η κοινωνική λειτουργός του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Αποστολία Στεργάτου ανέφερε ότι οι αιτήσεις αυξάνονται καθημερινά. Γι’ αυτό και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μαζί όλες τις οικογένειες. Τις έχει χωρίσει σε δύο φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου .

Οι άπορες οικογένειες από τη διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο μετρά περίπου δεκαπέντε μήνες ζωής. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Στεργάτου η προσπάθεια στηρίζεται κυρίως στους εθελοντές, ωστόσο «το τελευταίο διάστημα η εθελοντική προσφορά λόγω της οικονομικής κρίσης είναι μειωμένη ,καθώς οι καλαθούνες στα super market στην αρχή ήταν γεμάτες ενώ σήμερα είναι μειωμένες».

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6378.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: