21 απολύσεις στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

Αλλες 21 απολύσεις εργατοτεχνιτών οικοδόμων από τις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία (AIASA) του έργου και τις «νομιμοποίησε» με τη διαδικασία διαβούλευσης που έστησε με τη συμμετοχή του επιχειρησιακού Σωματείου όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

Η Διοίκηση του κλαδικού συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, με αντιπροσωπεία του προεδρείου της παρενέβη, πριν την έναρξη της διαβούλευσης, στους υπεύθυνους της κοινοπραξίας, και απαίτησε αναστολή των απολύσεων, καταγγέλλοντας ως απολύτως υποκριτική την αιτιολόγησή τους «ότι συρρικνώνεται το αρχαιολογικό έργο του Μετρό». Κατήγγειλε επίσης ότι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, είτε οι μαζικές προσλήψεις είτε οι μαζικές απολύσεις έγιναν για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της κοινοπραξίας, τα πολιτικά οφέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που το διαχειρίσθηκαν και ουδέποτε για τις αντικειμενικές ανάγκες σε προσωπικό που απαιτούσε το ίδιο το έργο.

Κραυγαλέα επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης και καταγγελίας του Συνδικάτου, αποτελεί το γεγονός ότι μετά από έξι και πλέον χρόνια εργασιών και ενώ το Μετρό στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να λειτουργεί σε ένα μήνα περίπου από σήμερα, έχει εκτελεστεί μόνο το 25% του συνόλου των εργασιών σε αυτό.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει στους εργαζόμενους του Μετρό την τακτική της κοινοπραξίας, καθώς και τη στάση του επιχειρησιακού σωματείου που τη στηρίζει.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7007136&publDate=29/8/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: