Απλήρωτοι εργαζόμενοι προγραμμάτων «κοινωνικής εργασίας» στη Σάμο

Απλήρωτοι για δύο μήνες μένουν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών. Την καταγγελία μεταφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου απαιτώντας την άμεση πληρωμή τους απευθυνόμενο προς του εμπλεκόμενους φορείς. Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 300.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσληψη στα προγράμματα αυτά γίνεται με τη μεσολάβηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και συνδικάτων όπως η ΓΣΕΕ. Για τη μεσολάβηση αυτή εισπράττουν ποσοστό επί του συνολικού «μισθολογικού κόστους». Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πρόσληψη έγινε μέσω της ΜΚΟ «Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Ερευνας Αιγαίου «Αρχιπέλαγος»».

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7008776&publDate=30/8/2012

Θυμίζουμε πως τα «προγράμματα κοινωνικής εργασίας» που φυτεύτηκαν από την Κατσέλη με νόμο, διαφημίστηκαν σαν λύση στην ανεργία και προωθήθηκαν από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης καθώς είναι μια πρώτης τάξης «μπίζνα» για μερικούς.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις εμφανίστηκαν από  το πουθενά,  στημένες από πολιτευτές που πιέζονταν για ρουσφέτια μέχρι και παπάδες αλλά και φορείς σαν τη ΓΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕ. Ολοι αυτοί στοχεύανε και στην είσπραξη ενός ποσοστού από τις πλρωμές, παρέχοντας φτηνούς εργαζόμενους.

Αυτό το είδος απασχόλησης υπάρχει σε άλλες χώρες και αφορά ανθρώπους που δεν έχουν δικαίωμα να εργαστούν (πχ είναι συνταξιούχοι)  αλλά θέλουν να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία με τη θέλησή τους. Το πρόγραμμα λοιπόν είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα παντού, εκτός από εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: