Ενα χρόνο απλήρωτοι στην «Βιοχαρτική» – διαμαρτυρία των εργαζόμενων στο υπουργείο εργασίας

Με πανό «Οχι στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό», οι εργαζόμενοι της «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ» πραγματοποίησαν χτες δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και τα οποία φτάνουν μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο.

Εκεί οι εργαζόμενοι -οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την αρχή του χρόνου- είχαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, αλλά και την εργοδοσία, η οποία δήλωσε πως δεν έχει λεφτά και περιμένει την εκταμίευση δανείου από τις τράπεζες, μέσω του οποίου θα πληρωθούν και οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία εκτιμά πως μέχρι τις αρχές Οκτώβρη θα εκταμιευθεί το δάνειο. Στην ουσία, δηλαδή, για μια ακόμη φορά, δε μπόρεσε να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως η εργοδοσία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες ακολουθεί την τακτική των υποσχέσεων που δεν τηρεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάρτιο, σε σχετική τριμερή συνάντηση, ζήτησε απ’ τους εργαζόμενους να διακόψουν την επίσχεση εργασίας, μέχρις ότου εγκριθεί από την τράπεζα το σχετικό δάνειο.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7008888&publDate=30/8/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: