Γιατρός στη Λήμνο εφημερεύει κάθε μέρα !

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης ζητάει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβας, μετά από καταγγελία που έγινε στην Ομοσπονδία, διότι στο Νοσοκομείο Λήμνου έχει μείνει ένας αναισθησιολόγος και αναγκάζεται να εφημερεύει 30 συνεχόμενες μέρες!

«Με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έγινα αποδέκτης καταγγελίας από τον κ. Δημ. Σταυρόπουλο, αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Ο συγκεκριμένος γιατρός καταγγέλλει σκοπούμενη ενέργεια της διοίκησης, η οποία θα οδηγήσει ανθρώπους, που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Λήμνου, σε πιθανό θάνατο ή σοβαρές σωματικές βλάβες. Και τούτο, διότι ο εν λόγω γιατρός, που κατέχει την καίρια ειδικότητα του αναισθησιολόγου, έχει μείνει ο μοναδικός αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο και εξαναγκάσθηκε από τη διοίκηση να εφημερεύει το μήνα Σεπτέμβριο 30 συνεχόμενες ημέρες, πράγμα που θα επαναληφθεί και το μήνα Οκτώβριο και θα συνεχιστεί εσαεί, εκτός φυσικά του πενθήμερου τακτικού ωραρίου του, που ανέρχεται σε 7 ώρες ημερησίως! Είναι βιολογικώς αδύνατο ένας άνθρωπος να αντεπεξέλθει σε συνθήκες τέτοιας έντασης, χωρίς να διαπράξει ιατρικό λάθος, πράγμα που έχει αποδειχθεί από δεκάδες επιστημονικές μελέτες.

Η μονομερής αθέτηση της κλαδικής συμφωνίας από το υπουργείο Υγείας και η επίκληση δημοσιονομικών προβλημάτων δεν είναι δυνατόν να οδηγούν τη διοίκηση σε ενέργειες όπως η προαναφερθείσα, ενέργειες που εξοντώνουν σωματικά και ψυχικά τους γιατρούς και έχουν ως πολύ πιθανή κατάληξη το θάνατο ανθρώπων που προσφεύγουν στα νοσοκομεία προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα υγείας, οξέα ή χρόνια. Μάλιστα, στην περίπτωση της Λήμνου, οι ασθενείς δεν έχουν δυνατότητα επιλογής άλλου νοσοκομείου, ενώ η διακομιδή τους είναι χρονοβόρα και προβληματική.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7065203&publDate=2/10/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: