Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ, όπου εργαζόμενοι στο ίδρυμα αποφάσισαν να διακηρύξουν νέες 48ωρες κινητοποιήσεις, κάνοντας κατάληψη το κτήριο διοίκησης. Οι 850 εργαζόμενοι ζητούν να δοθούν χρήματα στο Πανεπιστήμιο ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί, ειδάλλως θα μείνουν στον δρόμο, ακόμη και όσοι δουλεύουν πάνω από 20 χρόνια σε αυτό.

Στο πλευρό τους εντάσσονται διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, αναγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο ενώ σε σύσκεψη βρίσκεται και ο Ενιαίος Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του ιδρύματος για να κρίνει αν θα συμμετάσχει ή όχι στις κινητοποιήσεις.

http://www.eimaifoititis.gr/arthra/paideia/kinhtopoihseis-sto-apth

 

ακόμη….

Την άμεση προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη των Εσωτερικών Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ημέρα διεξαγωγής ορίζεται η Τετάρτη 24 Οκτώβρη στις 09.00 στα αμφιθέατρα Α, Β, Γ και Δ του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής.
Ακόμη θα αποστείλει πρόσκληση στους ενεργούς φοιτητές του Ιδρύματος προκειμένου να εκλέξουν τον εκπρόσωπό τους στο Συμβούλιο του ΑΠΘ την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 09:00 σε αίθουσες του Νέου Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν καθηγητές του ΑΠΘ και του ΤΕΙ, διοικητικοί και εργολαβικοί υπάλληλοι και φοιτητές, στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και το προσωπικό τους.

Με αποφάσεις των συλλόγων τους οι καθηγητές του ΑΠΘ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και αποχή από τα ακαδημαϊκά καθήκοντα τις επόμενες δύο μέρες (Πέμπτη και την Παρασκευή), καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με βασικό αίτημα την 3ημερη αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου «λόγω αδυναμίας λειτουργίας υπό τις παρούσες συνθήκες». Επιπλέον ο ΕΣΔΕΠ – ΑΠΘ θα εισηγηθεί την αποτροπή διενέργειας των εκλογικών διαδικασιών για τα Συμβούλια Διοίκησης και δυναμική διεκδίκηση των οικονομικών υποχρεώσεων της πολιτείας προς το πανεπιστήμιο.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργολαβικούς υπαλλήλους, που συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ζητώντας να δοθεί λύση στο εργασιακό τους καθεστώς και στα προβλήματα πληρωμής τους.

Εξαιτίας των συνεχιζόμενων απεργιών των εργολαβικών υπαλλήλων δεν εκτελείται εδώ και μέρες καμία λειτουργία καθαριότητας, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί όγκοι σκουπιδιών στις σχολές και στο πανεπιστημιακό κάμπους. Η Οδοντιατρική σχολή με απόφαση γενικής της συνέλευσης ανέστειλε για αυτή την εβδομάδα κάθε δραστηριότητά της, καθώς είναι αδύνατη η διεξαγωγή εργαστηρίων και κλινικών χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής. «Η περίθαλψη ασθενών έχει διακοπεί και οι περίπου 10 κλινικές και τα εργαστήρια της σχολής που βρίσκονται εντός του κάμπους είναι αδύνατο να λειτουργήσουν χωρίς να υπάρχει καθαριότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολής, Γιώργος Παλαγγιάς.

Προβλήματα λειτουργίας, κυρίως διοικητικά, από τις απεργίες των εργολαβικών αντιμετωπίζουν, εξάλλου, και άλλες σχολές, καθώς στις γραμματείες τους απασχολούνται υπάλληλοι υπό αυτό το καθεστώς. Η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής ήδη υπολειτουργεί, καθώς οι υποθέσεις των 3.000 φοιτητών και των 480 μελών ΔΕΠ (εγγραφές, ορκωμοσίες, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, προαγωγές, κρίσεις, εξελίξεις κ.α.) έχουν «παγώσει» μέχρι την επιστροφή των υπαλλήλων της γραμματείας. Σε άλλες σχολές όπως το Πολυτεχνείο, καθηγητές και φοιτητές προσπαθούν να διαχειριστούν μόνοι τους το πρόβλημα των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα τμήματα και τις σχολές του ΑΠΘ, προκειμένου να αποτυπωθεί ακριβώς η κατάσταση και τα προβλήματα λειτουργικά και ακαδημαϊκά που αντιμετωπίζουν, προκειμένου η συνολική εικόνα να εξεταστεί στη διάρκεια της Συγκλήτου, που έχει οριστεί για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

http://www.thestival.gr/paideia/item/56067-apexoyn-oi-kathigites-toy-apth-mexri-tin-paraskeyi

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: