200 ευρώ για πέντε μήνες

Αυτά που γίνονται στην κλινική «Τίμιος Σταυρός» στο Αιγάλεω απλά δεν υπάρχουν και είναι κανονικός εφιάλτης. Ο ιδιοκτήτης της που είναι ο σκληρός επιχειρηματίας Θεόφιλος Κοντομήτρος εκεί που μας χρωστούσε δυο μήνες, μας έβαλε και υπογράψαμε ατομικές συμβάσεις και έφτασε στο σημείο να μας χρωστά πέντε μήνες. Μάλιστα για να δείξει την καλοσύνη του την περασμένη εβδομάδα μας έδωσε 200 ευρώ για αυτούς τους πέντε μήνες, μάλλον για να έχουμε να βάζουμε βενζίνη στα αυτοκίνητά μας και να πάνε στην δουλειά μας,. Θέλω να προσθέσω ότι ο ίδιος ο Θεόφιλος Κοντομήτρος είπε μπροστά σε όλους ότι του έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι του.
Εμείς που έχουμε ατομικές συμβάσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε επίσχεση εργασίας όπως έκαναν άλλα 15 άτομα που είναι συνάδελφοί μας και δεν τους έδωσε ούτε τα 200 ευρώ. Οσοι δουλεύουμε δεν παίρνουμε καθόλου ρεπό και επειδή πρόκειται για μονάδα νεφροπαθών κρατάμε 6-8-10 κρεβάτια, ανάλογα τις μέρες.
Εχουμε την απορία αν κανείς ελέγχει όλα αυτά, δηλαδή την κατάσταση στις ιδιωτικές κλινικές. Νοιάζεται κανένας για όλα αυτά; Όπως ακούμε όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι μέσα στους μισθούς αλλά το κακό στον «Τίμιο Σταυρό» στο Αιγάλεω έχει παραγίνει.

E-mail  αναγώστη στο http://aplhrotoiergazomenoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

 

Το μπουμπούκι Κοντομήτρος  δεν είναι ούτε φρέσκο ούτε πρωτότυπο:

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Κλινική Τίμιος Σταυρός στο Αιγάλεω, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο σκληρός επιχειρηματίας Θεόφιλος Κοντομήτρος. Αφού κάποιοι δεν υπέγραψαν την ατομική σύμβαση που δεν αναγνώριζε την προϋπηρεσία, τον Ιούνιο έστειλε τις πρώτες προειδοποιητικές απολύσεις, ενώ πριν από τρεις μέρες έστειλε και μια ακόμη προειδοποιητική απόλυση. Ολες αυτές οι απολύσεις είναι εκδικητικές.

Όμως τώρα βασανίζονται μέχρι και αυτοί που υπέγραψαν την ατομική σύμβαση, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες συμπληρωμένοι και από το φλιτζάνι της Τιτής βγαίνει ότι πληρωμές θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Χώρια που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας από την μια απολύει αλλά από την άλλη μεριά, λόγω των αδειών, οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν καθόλου ρεπό.

19/7/2012 – Πηγή: Πρέζα TV

 

Πέντε εργαζόμενοι στην κλινική «Τίμιος Σταυρός» στο Αιγάλεω παρέλαβαν από την εργοδοσία έγγραφο με το οποίο αναφέρει ότι σε έξι μήνες θα απολυθούν και αυτό θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, δηλαδή θα φύγουμε με μειωμένη αποζημίωση όσοι δεν υπογράψαμε τις ατομικές συμβάσεις.

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής κ. Θεόφιλος Κοντομήτρος αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση η οποία έχει …οσμή εκδίκησης, μια μέρα μετά την αρνησή μας να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δουλικούς όρους (για παράδειγμα δεν αναγνώριζε την προϋπηρεσία μας και ανεξάρτητα από αυτή μας έθετε σε δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, αν και πρόκειται για γυναίκες και άνδρες που είμαστε επαγγελματίες).

Αυτές οι ατομικές συμβάσεις περιελάμβαναν μόνο υποχρεώσεις των εργαζομένων προς την κλινική του και όχι το αντίστροφο!

Χώρια που είναι άγνωστο αν στέκουν από συνταγματικής άποψης, χώρια που η μείωση είναι πάνω από 22 %, χώρια που οι εργαζόμενοι στην κλινική «Τίμιος Σταυρός» ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ.

Ομως, οι αρμόδιοι είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα και δεν ασχολούνται με αυτά. Ούτε το 30 % των εργαζομένων δεν υπογράψαν τις ατομικές συμβάσεις της ντροπής.

Οι εργαζόμενοι είχαμε συμφωνήσει σε επιχειρησιακή σύμβαση αλλά ο κ. Κοντομήτρος την έβαλε στο συρτάρι του, αν και αυτός έκανε την πρόταση.

8 Iουνίου 2012, πηγή http://www.far-west.gr 

«Οι εργαζόμενοι στην κλινική «Τίμιος Σταυρός» στο Αιγάλεω έμειναν άφωνοι ακούγοντας όσα τους είπε ο εργοδότης τους. Με δυο λόγια τους ζήτησε να απαρνηθούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, υπογράφοντας υπηρεσιακές, την ίδια ώρα που οι κλινικάρχες συμφωνούσαν με τον σύλλογό τους την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ο εν λόγω κύριος, ο οποίος εισπράττει κανονικά τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία για τις εξετάσεις στην κλινική, τα χειρουργεία και τις αιμοκαθάρσεις των νεφροπαθών, δεν εγγυήθηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ούτε ότι δεν θα πειραχθούν οι αποζημιώσεις αυτών που θα απολυθούν. Μάλλον πάει να τις γλιτώσει, καθώς εκτός από όλα αυτά ζήτησε να υπογράψουν συμβάσεις ενός έτους, αφού πρώτα εκλέξουν δικό τους σωματείο, παραβλέποντας την ΟΣΝΙΕ. Δεσμεύσεις δεν ανέλαβε. Κάνει το μάγκα, ενώ εισπράτει λεφτά από το κράτος. Υπάρχει…

Πριν από 10 μήνες, 9 μέρες http://www.palo.gr 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: