24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση αποφάσισε η ΓΣΕΕ για τις 18 του Οκτώβρη

ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία

To Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση του σήμερα Τετάρτη 10/10/2012 αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Aρεως.

Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων. 

Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και γι΄αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών.

Επιτέλους

Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών

Αντιστεκόμαστε – Αντιδρούμε

σε αυτή την ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.

Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

http://www.gsee.gr/

 

Σύμφωνα με το «Εθνος» το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο αποφάσισε την κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων.

Πάνε να καθαρίσουν απλά όσο γίνεται ! Πιεζόμενοι από παντού τελικά οι ηγέτες της ΓΣΕΕ δίνουν όλες κι όλες δύο 24ωρες απεργίες και ένα συλλαλητήριο, το χτεσινό. Ακόμη είπανε γενικά και αόριστα για κινητοποίηση στα μέσα του Νοέμβρη μαζί με άλλους εργαζόμενους από τις χώρες του νότου της ΕΕ.

Ομως το πράγμα δεν είναι απλό, με ευθύνη των συνδικαλιστών της κλίκας του Παναγόπουλου και μερικών της συγκυβέρνησης απαξιώνουν τις λαϊκές αντιδράσεις σε επίπεδο απεργιών-περιπάτου στα μαγαζιά, δεν οργανώνουν κανένα αγώνα ανατροπής ούτε και προσφέρουν στοιχειώδη «κάλυψη» σε σωματεία ή κλαδικά συνδικάτα που θέλουν να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινήσεις. Εχουμε την εντύπωση πως αυτά τα τομάρια σκάβουν το λάκκο που θα πέσει μέσα η ΓΣΕΕ συμπαρασύροντας κατακτήσεις δεκαετιών, ελευθερίες και σωματεία. Φαίνεται πως στόχος τους είναι ο αφανισμός του συνδικαλισμού και κάθε μορφής εργατικής διεκδίκησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: