Απεργεί η ΟΤΟΕ στις 24 του Οκτώβρη για…ένα ταμείο

Μετά από συγχωνεύσεις τραπεζών, που οι εργαζόμενοι έχασαν δικαιώματα και απειλούνται με απολύσεις, της πρώην Αγροτικής, αλλά και σε εκείνους της Γενικής και της Εμπορικής, οι κρατικοί συνδικαλιστές κήρυξαν απεργία μετά από μια 20ετία απραγίας !

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας – Ο.Τ.Ο.Ε (ΟΤΟΕ) κηρυξε απεργία για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, μετά από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας.

Η ΟΤΟΕ διαμαρτύρεται για την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας στου Βουλή, με την οποία επιχειρείται η ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ώρα που η ΟΤΟΕ ενεργώντας στο πλαίσιο του νόμου 4075/2012 προχώρησε στην σύσταση του Ενιαίου Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ) σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει καταθέσει ήδη στην Κυβέρνηση και στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, «έρχεται μια τροπολογία – λαιμητόμος της Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους με μοναδικό σκοπό την ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων», «Είναι φανερό ότι με αυτή την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Τρόικας για τις Τράπεζες», επισημαίνει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.

http://www.alterthess.gr/content/loyketo-stis-trapezes-stis-24-oktobrioy-logo-apergias

Η αναγγελία της απεργίας είναι, όπως και το θέμα της, για γέλια ! Για όσους δεν γνωρίζουν, σωματεία μέλη της ΟΤΟΕ καταγγέλονται για ελιτισμό, καθώς άλλα σωματεία εργαζομένων δεν έχουν γίνει δεκτά, με προεξάρχον το σωματείο της Εθνικής τράπεζας. Είναι παλιά ιστορία η απόπειρα αποκλεισμού άλλων σωματείων καθώς ροκανάνε καλά κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές όπως ο Παναγόπουλος που έφτασε να δημιουργήσει δική του παράταξη μέσα στην ΟΤΟΕ.

Τα προβλήματα στον κλάδο είναι τεράστια αλλά η ΟΤΟΕ ενδιαφέρεται μόνο για την αριστοκρατική της θέση κι όχι τους χιλιάδες υπαλλήλους μέλη της που είναι στην πόρτα της απόλυσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: